Kievul, atacat masiv cu drone noaptea trecută: un bărbat a murit
Full Article 2 minutes read

Kievul, atacat masiv cu drone noaptea trecută: un bărbat a murit

Rusia a lansat mai multe valuri de atacuri cu drone împotriva capitalei ucrainene, Kiev, în noaptea de 27 spre 28 mai. Un bărbat de 41 de ani a fost ucis și o femeie de 35 de ani a fost rănită, potrivit primarului orașului, Vitalii Kliciko.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au fost lansate 54 de drone Shahed, un număr record de la începutul invaziei. Aceasta susține că 52 de drone au fost doborâte. Administrația militară a orașului Kiev susține, de asemenea, că a fost cel mai masiv atac cu drone asupra capitalei de când a început invazia la scară largă.

Mai multe clădiri au fost avariate. Potrivit primarului Kievului, Vitalii Kliciko, un depozit cu trei etaje din cartierul Goloseevsky, în sud-vestul capitalei, a luat foc când au căzut resturi de drone peste peste el, arzând aproximativ 1.000 de metri pătrați din structurile clădirii. În vest, resturi de drone au lovit o clădire nerezidențială de șapte etaje din districtul Solomenskyi. În cartierul Pecerskii din centrul orașului, acoperișul unei clădiri de nouă etaje a luat foc.

Kievul sărbătorește pe 28 mai Ziua orașului, relatează Reuters. În această zi se organizează târguri și concerte, iar planurile erau pregătite și pentru acest an, dar la o scară mai mică. „Istoria Ucrainei este un iritant de lungă durată pentru rușii indignați”, a scris Andrei Ermak, șeful biroului prezidențial, pe canalul său Telegram, în timpul atacului.

Martori oculari au declarat pentru Reuters că în timpul raidului aerian, care a început la scurt timp după miezul nopții, unii locuitori din Kiev au stat în picioare la balcoane și unii dintre ei au strigat insulte la adresa președintelui rus și sloganuri precum „Glorie apărării aeriene”. După ora șase dimineața, alerta antiaeriană din Kiev a fost anulată.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat deocamdată atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: