Krasnoselski susține că printre victimele atacului din Rusia sunt mai multe persoane din regiunea transnistreană
Full Article 2 minutes read

Krasnoselski susține că printre victimele atacului din Rusia sunt mai multe persoane din regiunea transnistreană

Printre victimele atacului armat de la sala de concerte Crocus City Hall din Federația Rusă s-ar număra mai multe persoane din regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută de liderul de facto din stânga Nistrului Vadim Krasnoselski în timpul unei ședințe cu subalternii săi din 25 martie. 

În cadrul ședintei lui Krasnoselski cu subalterinii săi, s-a discutat inclusiv despre atacul armat de la Crocus City Hall. „Vadim Krasnoselski a declarat că printre cei care au avut de suferit se numără și persoane originare din Transnistria – potrivit datelor disponibile, acestea sunt din Bender. Șeful statului l-a însărcinat pe șeful administrației de stat din Bender să contacteze rudele victimelor și să le ofere asistență posibilă”, se arată într-un comunicat emis de Tiraspol.

Precizăm că atacul terorist de la Crocus City Hall, amplasat în orașul Krasnogorsk, regiunea Moscova, a avut loc în seara zilei de 22 martie, înainte de concertul trupei Picnic. Mai multe persoane au dat buzna în clădire și au deschis focul. Potrivit ultimelor date, la locul atacului au fost găsite cadavrele a 137 de persoane, inclusiv trei copii. Pe lista răniților figurează 182 de persoane.

Pe 25 martie, Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a confirmat decesul unui cetățean al Republicii Moldova în timpul atacului terorist. MAE a precizat că este vorba despre o femeie în vârstă de 42 de ani.

Anterior, presa a scris că ar fi vorba despre Cristina Costiucenco, originară din Bender. În seara tragicului eveniment, femeia venise la concertul trupei Picnic împreună cu soțul. Bărbatul se află, de asemenea, pe lista celor uciși.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: