Peskov: livrarea de tancuri transformă țările vestice în participante la conflictul cu Ucraina
Full Article 2 minutes read

Peskov: livrarea de tancuri transformă țările vestice în participante la conflictul cu Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că livrările de tancuri transformă țările occidentale în participanți direcți la conflictul ruso-ucrainean. Declarația vine după ce, în ajun, SUA și Germania au anunțat că vor transimite Ucrainei tancuri Abrams M1 și, respectiv, Leopard 2. 

Dmitri Peskov susține că, contrar declarațiilor oficialilor europeni și americani, furnizarea de arme Ucrainei îi face părtași în războiul din țara vecină.

„Există declarații constante din capitalele europene și de la Washington că trimiterea de diverse sisteme de arme, inclusiv tancuri, în Ucraina nu implică în niciun fel implicarea acestor țări sau a alianței (NATO – n. r.) în ostilitățile care au loc în Ucraina. Nu suntem categoric de acord cu acest lucru. La Moscova, tot ceea ce fac atât alianța, cât și capitalele pe care le-am menționat este perceput ca o implicare directă în conflict. O vedem în creștere”, a menționat acesta.

Precizăm că occidentul este gata să trimită peste 100 de tancuri de luptă în Ucraina, fapt care ar putea putea ajuta Kievul să câștige războiul împotriva lui Vladimir Putin, scrie BBC.

SUA este una dintre numeroasele țări care au promis că își vor trimite tancurile în Ucraina. Washingtonul a anunțat că intenționează să furnizeze 31 de tancuri Abrams.

Totodată, Germania a anunțat pe 25 ianuarie că va trimite 14 tancuri Leopard în Ucraina și va permite reexportul acestor tancuri de către alte țări.

Norvegia a promis că va trimite o parte din cei 36 de Leoparzi, dar nu a spus câți.

Polonia, după cum reiese din declarația consilierului către președinte, intenționează să trimită „o singură tranșă” de tancuri – de la 10 la 14 vehicule.

Spania este pregătită, potrivit ministrului apărării, să se alăture aliaților și să trimită tancuri către Forțele Armate ale Ucrainei, însă ministrul nu a precizat câte.

Olanda poate trimite 18 „Leoparzi” pe care i-au închiriat din Germania.

„Le-am închiriat, ceea ce înseamnă că le putem cumpăra pentru a le trimite în Ucraina”, a spus premierul Mark Rutte.

Marea Britanie a anunțat săptămâna trecută că va transfera 14 tancuri Challenger 2 către Forțele Armate ucrainene.

Ministrul ucrainean al apărării, Alexei Reznikov, a spus că Forțele Armate ale Ucrainei au nevoie de 300 de tancuri pentru a câștiga războiul.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: