Kremlinul, despre atacul de la Odesa: „Forțele armate ale Federației Ruse nu țintesc asupra obiectelor civile”
Full Article 1 minutes read

Kremlinul, despre atacul de la Odesa: „Forțele armate ale Federației Ruse nu țintesc asupra obiectelor civile”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a venit cu o reacție privind atacul cu rachete rusești asupra regiunii Odesa, care a distrus o clădire rezidențială și un centru de recreere, ucigând cel puțin 19 persoane, inclusiv un băiat de 11 ani.

„Vreau să vă reamintesc încă o dată cuvintele președintelui și comandantului șef al Federației Ruse că forțele armate ale Federației Ruse nu țintesc obiecte și infrastructură civilă în timpul operațiunii militare speciale”, a declarat Peskov.

Autoritățile ucrainene insistă că teritoriul din regiunea Odessa, care a fost atacat vineri seara, nu are nicio legătură cu infrastructura militară.

În ciuda numeroaselor mărturii din partea organizațiilor internaționale pentru drepturile omului și umanitare, oficialii ruși continuă să nege că civilii suferă ca urmare a loviturilor armatei ruse. Contrar dovezilor, Kremlinul numește astfel de afirmații „falsuri și provocări”.

Procuratura regională din Odesa a raportat că 19 persoane au fost ucise în urma atacului de noaptea trecută.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: