Xenia Sobciak a reușit să părăsească Rusia înainte să fie reținută. Unde se află jurnalista?
Full Article 2 minutes read

Xenia Sobciak a reușit să părăsească Rusia înainte să fie reținută. Unde se află jurnalista?

Jurnalista Xenia Sobciak a reușit să fugă din Federația Rusă înainte să fie reținută. S-a întâmplat după ce astăzi, 26 octombrie, mascații au efectuat percheziții la una din vilele cei aparțin, informează BBC

Potrivit sursei citate, perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei anchete ce-l vizează pe directorul ei comercial, Kiril Suhanov. Acesta este învinuit de escrocherie, un pretext utilizat anterior pentru reținerea bloggerilor.

„Sobciak nu are deocamdată un statut în acest dosar. Totuși, mascații aveau ordin pentru reținerea jurnalistei”, precizează Tass.

Oamenii legii ar fi încercat să o rețină pe Sobciak la Vnukovo, aeroportul pe unde prezentatoarea ar fi trebuit să fugă din Federația Rusă. Conform presei ruse, jurnalista ar fi evadat din țară prin Belarus, iar la moment s-ar afla în Lituania.

Potrivit unor surse BBC, Sobciak ar fi anulat filmările pentru ziua de astăzi în ultimul moment.

Deocamdată reprezentanților mass-media nu le-a reușit să o contacteze, însă aceasta a publicat un mesaj pe Telegram.

„Eu și toată echipa mea clasificăm aceste acțiuni drept o altă presiune asupra jurnalismului”, a scris Sobciak.

Ksenia Sobciak este un nume controversat printre activiştii de opoziţie din Rusia. Canalul Telegram al acesteia, care difuzează adesea informaţii critice la adresa politicii guvernului rus, numără 1,4 milioane de abonaţi.

Amintim că Xenia Sobciak a candidat pentru funcția de președinte al Federației Ruse, la alegerile din martie 2018. Un milion de ruși și-au dat votul pentru candidata de drepta a acesteia. Atunci, jurnalista scria că nu va renunța, ci își va continua activitatea politică de opoziție fără de guvernare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: