„L-am avertizat că nu am 18 ani. A promis să mă promoveze și să-mi plătească”. Iată cum găsea bloggerul Dima White tinere pentru înregistrări intime
Full Article 6 minutes read

„L-am avertizat că nu am 18 ani. A promis să mă promoveze și să-mi plătească”. Iată cum găsea bloggerul Dima White tinere pentru înregistrări intime

Bloggerul Dima White a fost reținut recent în Chișinău după ce mama unei minore s-a adresat la poliție. Bloggerul i-a plătit copilei pentru un video erotic și l-a postat pe rețelele sociale. S-a aflat că individul le propune deja de mai mult timp tinerelor să participe la astfel de filmări. Una dintre ele a povestit pentru NM cum a comunicat cu Dima și ce crede despre contentul realizat de acesta.  

Context: Dima White a devenit cunoscut după ce a fost reținut și plasat pentru 20 de zile în arest. Mama unei tinere le-a spus polițiștilor că acesta i-ar fi propus fetei 1,5 mii lei pentru ca ea să-și dezgolească sânii în fața camerei, după care a postat filmulețul pe rețelele de socializare. Anterior, acțiunile bloggerului au ajuns în vizorul deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate Lilian Carp. Alesul l-a învinuit pe Dima White de „diseminarea de conținut lasciv care implică minori” de dragul de a „profita și de a atrage un public”.

Dar, se pare că bloggerul le propune deja de mult timp tinerelor, inclusiv celor minore, să participe la filmări cu tentă erotică.

Majoritatea filmulețelor pe care le publică bloggerul pe rețelele sociale și pe YouTube sub pseudonimul Dima White sunt denumite trash content. Tema filmulețelor este diferită, dar toate au la bază aceeași schemă: Dima le plătește unor oameni aleși întâmplător pentru realizarea diferitor sarcini. Cele mai populare sunt filmulețele în care acesta le propune tinerelor bani în schimbul permisiunii de a le pipăi locurile intime.

„Și să dansezi sexy”

Fotografa din Moldova Andriana, care a solicitat să nu-i indicăm numele, a povestit pentru NM că inițial bloggerul i-a scris pe Instagram acum patru ani. Acesta i-a propus să participe la filmarea unui videoclip pentru canalul sau de YouTube. „Eu am acceptat, iar el a precizat „Nu am nevoie de o fată în lenjerie. Pe piept, sau pe spinare o să scriem #DeovorbacuDima (denumirea canalului de YouTube a bloggerului – NM). Va mai trebui de dansat și de întins pe pat, așa ca să fie sexy”.

Andriana susține că l-a avertizat pe tânăr că va împlini 18 ani abia peste câteva luni și i-a mai spus că trebuie să discute propunerea cu agenția de modelling la care lucra atunci. „El a promis să mă promoveze și să-mi plătească dacă e cazul. I-am spus că trebuie să vorbesc cu managerul meu de la agenție ca să înțeleg dacă pot participa, în general, la astfel de filmări, aveam atunci doar 17 ani”, ne-a povestit ea.

După aceasta, Dima a rugat-o pe tânără să-i trimită poze în lenjerie ca să se convingă dacă e potrivită pentru acest proiect. Andriana i-a spus că i le va putea trimite atunci când va merge la sală sau la bazin, unde își face poze. Ea a spus pentru NM că aceasta este o practică obișnuită: înainte de filmări se expediază poze, astfel încât comanditarul să vadă cum arată modelul și să evalueze fizicul acestuia.

După ce fata a refuzat să-i trimită poze, Dima White i-a scris că ar vrea să se întâlnească cu ea pentru a vedea cum arată în realitate. „I-am spus că agenția la care lucrez are oficiu. O să vorbesc cu managerul meu. Dacă ea va accepta această filmare, atunci ne vom putea întâlni în oficiu unde va fi și ea. Mă voi îmbrăca în costum de baie și voi defila, astfel încât să poată vedea dacă sunt potrivită pentru filmările lui”, a povestit Andriana.

Tânăra susține că propunerea nu a fost pe placul bloggerului și acesta a invitat-o în parcul „Dendrariu” pentru a defila în costum de baie. După această propunere, tânăra nu i-a mai răspuns la mesaje.

Dar Dima, potrivit ei, continua să-i scrie mesaje și să-i ceară insistent o întâlnire. „Îi place să insiste cu mesaje. Chiar și peste doi-trei ani mi-a scris și mi-a propus să ne plimbăm. L-am ignorat, nici nu citeam mesajele care mi le trimitea. Este foarte insistent, chiar și atunci când nu e cazul”.

Andriana ne-a spus că după scandalul provocat de filmulețul publicat de Dima, ea a povestit pe contul ei de pe o rețea de socializare propria experiență neplăcută cu acest blogger. Ea susține că încă patru tinere i-au scris că Dima White le-ar fi propus și lor să participe la astfel de filmări.

„De fapt este o pacoste”

Tânăra ne-a spus că a văzut filmulețele publicate de Dima White pe rețelele de socializare și consideră că acțiunile bloggerului sunt inacceptabile. Potrivit ei, faptul că tinerele acceptă bani nu constituie o justificare. „De fapt este o pacoste. I-am scris că nu prietenește cu capul, iar el mi-a răspuns că eu văd doar o singură față a monedei”, a spus Andriana.

Andriana consideră că în mare parte problema nu constă în faptul că bloggerul le propune tinerelor să facă diferite acțiuni contra unei sume de bani, cât în faptul că el le presează, le urmărește și face tot posibilul „să le convingă și să le determine să ia banii”. Potrivit ei, fetele pe care acesta le abordează cu astfel de propuneri, nu pot refuza ferm, deoarece se jenează și nu vor să provoace un conflict.

„Noi, fetele, nu vrem să fim nepoliticoase. Unele îi pot trimite la origini, dar celelalte se străduie să fie drăguțe și bune, deoarece se pierd cu firea în astfel de situații. Când se apropie de tine cu un operator de doi metri și ultimul începe să filmeze, iar acesta [Dima] îi spune: „Ai ciclu menstrual? M-am apropiat de tine cu intenții bune”, mărturisește Andriana.

Ea crede că oamenii privesc aceste filmulețe pentru a se amuza, dar această situație le pare amuzantă atât timp cât nu sunt vizați personal. „Dacă în acest filmuleț va apărea iubita, sora, fiica, mama unuia dintre aceștia care se amuză, cu siguranță nu vor mai comenta, dar îl vor căuta ca să-l desfigureze”, consideră Andriana.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: