La București va avea loc deschiderea expoziţiei „Ecouri” a pictorului Vasile Rață
Full Article 2 minutes read

La București va avea loc deschiderea expoziţiei „Ecouri” a pictorului Vasile Rață

Vineri, 2 aprilie 2021, între orele 16:00 şi 19:00, la galeria de artă „Arbor.art.room” din București va avea loc deschiderea expoziţiei „Ecouri” a pictorului Vasile Rață.

„Vasile Rață este un artist abracadabrant, asemenea unui continuator contemporan al dadaiștilor europeni și al avangardiștilor ruși. Îmi aduce aminte de constructivismul rus, dar și de Marcel Duchamp“, spune curatorul expoziției, Victoria Nagy Vajda.

„În opera artistului resimți influențe ale școlilor de artă de la Chișinău, Moscova, București și Italia (artistul a făcut o rezidență la Academia di Brera, Milano). Doar o astfel de mixtură de școli și culturi poate da naștere unor opere neobișnuite, care, deși provoacă privitorului o reacție ludică, atrag prin forma lor plastică realizată maiestuos și cu bun gust“, mai spune Victoria Nagy Vajda.

Expoziția „Ecouri” aduce în fața publicului o lucrare fantasmagorică, un Relax/Subterin, o navă asemănătoare submarinului, care navighează însă pe sub scoarța pământului. O navă ce ține de domeniul fantasticului, dar a cărei idee nu a fost trecută cu vederea de inginerii de la începutul secolului XX, puși pe căutarea unor mijloace de cucerire a Terrei și a Cosmosului.

Deschiderea expoziției „Ecouri/Echoes” se va face în conformitate cu toate normele sanitare în vigoare, iar programul de vizitare va permite un aflux constant de vizitatori. Intrarea în spațiul expozițional se efectuează direct din stradă şi nu permite staționarea niciunui grup, oricât de redus, de persoane.

Menționăm că Vasile Rață este unul dintre cei mai apreciaţi artişti plastici basarabeni. El şi-a expus lucrările la galerii din România, Italia, Ungaria, Olanda şi Japonia. În 2019, lucrările lui Vasile Raţă au fost expuse la Muzeul Naţional de Arte de la Chişinău.

 

La București va avea loc deschiderea expoziţiei „Ecouri” a pictorului Vasile Rață

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: