La Chișinău, ca pe malul mării
Full Article 5 minutes read

Pandemia a închis frontierele, ți-a anulat călătoriile și te-a impus să uiți pașaportul în dulap pe un termen nedeterminat. Nu-ți rămâne decât să visezi la plajă, la vacanțe și la toate bunătățile lumii. Închizi ochii și te vezi pe străduțele înguste ale Barcelonei, simți mirosul mării, cotești la stânga, apoi mai treci pe lângă niște statui vii și, în sfârșit, ajungi în renumita piață La Boqueria, această mecca gastronomică.

Ochii îți fug în toate părțile, iar mirosurile te copleșesc. Piața Boqueria este locul unde poți să guști direct toate fructele de mare și peștele proaspăt pe care ți-l gătesc bucătarii zâmbitori.

Deschide ochii. Poți să ajungi în Italia, Spania sau Norvegia și să te răsfeți cu cel mai proaspăt pește, creveți și alte fructe de mare. Și nu trebuie să urci în avion pentru asta. Noul magazin Ocean Fish a amenajat în inima capitalei (str. Miorița 1) un loc spațios, luminos și frumos, unde găsești cele mai bune și proaspete produse de mare și ocean.

 

Magazinul care te aduce mai aproape de mare

Poți să ajungi în Italia, Spania sau Norvegia și să te răsfeți cu cel mai proaspăt pește, creveți și alte fructe de mare. Și nu trebuie să urci în avion pentru asta. Noul magazin Ocean Fish Moldova a amenajat în inima capitalei (str. Miorița 1) un loc spațios, luminos și frumos, unde găsești cele mai bune și proaspete produse de mare și ocean.(P)

Posted by Moldova.org on Saturday, June 6, 2020

 

În cel de-al 5-lea magazin Ocean Fish am ajuns dis-de-dimineață, când în spatele geamurilor acoperite cu imagini frumoase din Norvegia, angajații Ocean Fish roiau prin magazin – peste câteva ore urma să aibă loc deschiderea oficială. Două angajate termină să lustruiască încă o dată vitrinele și ușile frigiderelor pline cu tot felul de produse la care te-ai gândit, ai căutat, dar nu ai găsit, sau chiar și cele despre care nici măcar nu ai auzit.

 

La Chișinău, ca pe malul mării

 

Un bărbat urmărește cum pâinea și plăcintele cu brânză și spanac prind crustă în cuptor și împrăștie prin magazin mirosul cald de casă și grija părintească. Pe fundal se aud șoapte și pași grăbiți, în timp ce un tânăr aranjează concetrat peștele proaspăt pe un pat de gheață mărunțită. Mișcările calculate, privirea țintită în timpul acestui ritual parcă te hipnotizează și e un lucru la care poți să te uiți ore în șir.

La Chișinău, ca pe malul mării

Aici, simți că produsele de mare au o importanță aparte, pe care o vei putea descoperi doar când intri în această lume a produselor proaspete, refrigerate din care poți găti tot ce-ți poftește inima. Orezul pentru sushi este pus la fiert. Legumele proaspete sunt tăiate julienne, iar somonul este tăiat în panglici perfecte ca să ți se topească în gură.

 

La Chișinău, ca pe malul mării

La Chișinău, ca pe malul mării La Chișinău, ca pe malul mării La Chișinău, ca pe malul mării

 

Au mai rămas doar câteva clipe până ușile noului magazin vor fi deschise pentru toți locuitorii și vizitatorii capitalei. În aer plutește un nor de încordare și suspans. Toți s-au echipat cu mănuși și măști, iar liniștea se așterne. Urmează un sunet de claxon lung și anunțul ușor emoționat al managerului: ușile se deschid. „Suntem gata!”

 

La Chișinău, ca pe malul mării

 

Ocean Fish este locul care te poate plimba prin Italia fierbinte, cu fructe de mare ușor sărate, completate cu legume coapte, scăldate în ulei de măsline extravirgin. Tot aici poți gusta și bucate spaniole. Crevetele în cuib de cartof îți amintește de mare și orele lungi în care te-ai copt pe plajele nisipoase. Piciorușele de broscuțe, crocante și potrivit condimentate îți organizează și un rendez-vous imaginar prin Franța.

 

La Chișinău, ca pe malul mării

„Propunem peste 30 de feluri de pește și fructe de mare refrigerate, adică prinse, răcite cu gheață, pentru a-și menține prospețimea și temperatura și pentru a fi gătite și consumate timp de 14 zile”, povestește Alexandru Mâță, director executiv al companiei Ocean Fish Moldova.

O bucată roz-oranj de somon mi-a atras privirea și m-a dus cu gândul flămând spre un somon în foietaj cu spanac sote cu smântână și un sos bun, bun de muștar. Îmi mai plimb privirea printre rândurile cu produse și mi se face poftă și de o doradă fină cu sos aioli, după care, mă cucerește un morman de creveți care se răcoresc pe un pat de gheață.

 

La Chișinău, ca pe malul mării

Lucrul care face Ocean Fish special, motiv pentru care am ajuns aici, pe lângă sortimentul bogat de pește și sushi delicioase, este că poți alege orice produs proaspăt și bucătarul îl va găti în fața ta, în doar șapte minute. Ți-e poftă de creveți?

Un bucătar cu mișcări calculate ia talgerul cu creveți proaspeți, toarnă puțin ulei pe tigaia încinsă și începe magia.

 

La Chișinău, ca pe malul mării

La Chișinău, ca pe malul mării

La Chișinău, ca pe malul mării La Chișinău, ca pe malul mării La Chișinău, ca pe malul mării La Chișinău, ca pe malul mării

Când uleiul începe să sfârâie, toarnă creveții fragezi, îi întoarce pe toate părțile, cu grijă, timp de trei minute. Apoi creveții rumeniți fac o baie de sos picant într-un bol și ajung la tine. Îi poți lua acasă și savura alături de cei dragi.

Sau poți să te bucuri de ei în compania unui pahar de vin bun. E ok dacă nu vrei să-i împarți cu nimeni, că e doar clipa ta de răsfăț gastronomic la care ai visat de mai mult timp.

oceanfish.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: