La CNA a început desigilarea și examinarea plicurilor cu listele electorale din Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

La CNA a început desigilarea și examinarea plicurilor cu listele electorale din Găgăuzia

În prezent, la sediul Centrului Național Anticorupție are loc procedura de desigilare și examinare a plicurilor cu listele electorale în prezența a trei membri ai CEC Găgăuzia, inclusiv a șefei Comisiei, și a avocatului CEC. De asemenea, CNA a pus la dispoziția membrilor CEC un interpret pentru asigurarea traducerii în limba rusă. Informația a fost făcută publică de CNA, pe 19 mai.

„Se fac copii ale acestor liste, iar după încheierea procedurii toate plicurile cu listele sigilate vor fi restituite Curții de Apel Comrat. Procesul de desigilare a plicurilor a fost documentat, cu ulterioara atașare a imaginilor la cauză. La această etapă, niciunul dintre participanți nu a avut obiecții la desfășurarea procesului. Acțiunile efectuate de CNA, sub conducerea Procuraturii Anticorupție, nu afectează, la momentul actual, în niciun mod procesul judiciar de validare a alegerilor”, se arată în comunicatul CNA.

***

Amintim că turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei a fost câștigat de către Evghenia Guțul, candidata Partidului „ȘOR”, necunoscută până acum publicului larg. Potrivit preseilocale, Guțul are 37 de ani și din iunie 2018 a lucrat în calitate de „consilier” la Partidul „ȘOR”. Peste o lună a fost angajată secretară.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: