VIDEO La Comrat s-a protestat față creșterea prețurilor: manifestanții s-au adresat Federației Ruse
Full Article 2 minutes read

VIDEO La Comrat s-a protestat față creșterea prețurilor: manifestanții s-au adresat Federației Ruse

La Comrat a avut loc un protest. Locuitorii regiunii au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de creșterea prețurilor. Aceștia au scandat „Jos Maia Sandu” și „Rusia”. La fel, manifestanții s-au adresat reprezentanților Federației Rusiei pentru ca cei din urmă să reexamineze contractul la gaz semnat cu Republica Moldova. 

„Cu Maia Sandu totul este clar. Jos Maia Sandu”, a spus un manifestant. Tot el a adăugat că bașcanul Irina Vlah trebuie să se prezinte în fața protestatarilor și „să răspundă în fața poporului”.

„Vreau să-i spun doamnei Maia Sandu că în spatele acestui miting stau oamenii simpli ai Găgăuziei, care nu au legătură cu niciun partid și nici o țară nu stă în spatele acțiunii”, a spus Mihail Vlah, directorul consiliului de monitorizare al companiei publice Teleradio Găgăuzia.

Între-un final, manifestanții s-au adresat reprezentanților Federației Rusiei pentru ca cei din urmă să reexamineze contractul la gaz semnat cu Republica Moldova.

„Vă cerem să reexaminați contractul la gaz și prețul pentru Moldova. Dacă nu este posibilitatea de a reexamina prețul pentru Moldova, cerem prețuri mai mici pentru locuitorii regiunii Găgăuzia”, au spus manifestanții.

Și la Vulcănești, astăzi, a avut loc un protest, potrivit Nokta.

Amintim că și ieri a avut loc un protest, la Vulcănești. Zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a cere demisia „imediată” a președintei Maia Sandu și a guvernării. Nemulțumiți de tarifele în creștere, manifestanții au solicitat alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate.

La protest a fost surprins și deputatul BCS, Bogdan Țîrdea. „Jos guvernarea!”, „Jos Maia Sandu”, „Jos Gavrilița”, „Rusia e cu noi” – a scandat mulțimea. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare, Adriana Vlas, a acuzat opoziția de manipulare. Potrivit ei, forțele politice din opoziție se folosesc de „situația grea din țară” pentru a câștiga capital politic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: