VIDEO La Comrat s-a protestat față creșterea prețurilor: manifestanții s-au adresat Federației Ruse
Full Article 2 minutes read

VIDEO La Comrat s-a protestat față creșterea prețurilor: manifestanții s-au adresat Federației Ruse

La Comrat a avut loc un protest. Locuitorii regiunii au ieșit în stradă, fiind nemulțumiți de creșterea prețurilor. Aceștia au scandat „Jos Maia Sandu” și „Rusia”. La fel, manifestanții s-au adresat reprezentanților Federației Rusiei pentru ca cei din urmă să reexamineze contractul la gaz semnat cu Republica Moldova. 

„Cu Maia Sandu totul este clar. Jos Maia Sandu”, a spus un manifestant. Tot el a adăugat că bașcanul Irina Vlah trebuie să se prezinte în fața protestatarilor și „să răspundă în fața poporului”.

„Vreau să-i spun doamnei Maia Sandu că în spatele acestui miting stau oamenii simpli ai Găgăuziei, care nu au legătură cu niciun partid și nici o țară nu stă în spatele acțiunii”, a spus Mihail Vlah, directorul consiliului de monitorizare al companiei publice Teleradio Găgăuzia.

Între-un final, manifestanții s-au adresat reprezentanților Federației Rusiei pentru ca cei din urmă să reexamineze contractul la gaz semnat cu Republica Moldova.

„Vă cerem să reexaminați contractul la gaz și prețul pentru Moldova. Dacă nu este posibilitatea de a reexamina prețul pentru Moldova, cerem prețuri mai mici pentru locuitorii regiunii Găgăuzia”, au spus manifestanții.

Și la Vulcănești, astăzi, a avut loc un protest, potrivit Nokta.

Amintim că și ieri a avut loc un protest, la Vulcănești. Zeci de persoane au ieșit în stradă pentru a cere demisia „imediată” a președintei Maia Sandu și a guvernării. Nemulțumiți de tarifele în creștere, manifestanții au solicitat alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate.

La protest a fost surprins și deputatul BCS, Bogdan Țîrdea. „Jos guvernarea!”, „Jos Maia Sandu”, „Jos Gavrilița”, „Rusia e cu noi” – a scandat mulțimea. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a partidului de guvernare, Adriana Vlas, a acuzat opoziția de manipulare. Potrivit ei, forțele politice din opoziție se folosesc de „situația grea din țară” pentru a câștiga capital politic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: