„La mine-n suflet este vifor”. Năstase, Chirtoacă, Țîcu și Deliu și-au anunțat susținerea pentru Maia Sandu în turul doi de scrutin
Full Article 3 minutes read

„La mine-n suflet este vifor”. Năstase, Chirtoacă, Țîcu și Deliu și-au anunțat susținerea pentru Maia Sandu în turul doi de scrutin

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu și liderul Mișcării Politice UNIREA Dorin Chirtoacă și-au anunțat sprijinul pentru Maia Sandu în turul doi al alegerilor prezidențiale. Anterior, acest lucru l-a făcut și Platforma Demnitate și Adevăr, într-un comunicat de presă.

UPDATE (18:00) Și candidatul PLDM la funcția de președinte Tudor Deliu și-a îndemnat susținătorii să o voteze pe Maia Sandu în turul II de scrutin.

Într-un briefing de presă, liderul PUN Octavian Țîcu a declarat că în campania electorală pentru scrutinul din 1 noiembrie „au contat banii, minciuna și manipulările”. Acesta și-a exprimat convingerea că PUN a devenit principalul partid unionist din Republica Moldova. Deputatul neafiliat le-a mulțumit alegătorilor săi și a îndemnat ca în turul doi să o susțină pe Maia Sandu.

„Susținerea PUN și a mea persoanlă va fi contra lui Igor Dodon, votul nostru va fi anti-Dodon, pro-Europa și pro-România. Prin asta vreau să înlătur acele preocupări și neliniști pe care le au mulți dintre alegătorii noștri”, a declarat Țîcu, care a obținut 2,01% ditre voturile alegătorilor.

Și liderul Partidului Liberal Dorin Chirtoacă, care a fost susținut de 1,2% dintre alegători, a îndemnat electoratul să voteze în număr cât mai mare în turul doi de scrutin împotriva lui Igor Dodon.

„Chiar dacă nu am câștigat foarte multe voturi, eu am câștigat respectul cetățenilor și al alegătorilor. Dodon încă nu este dat jos, este rănit, pus la colț, strâns la perete și e evident că vor încerca să se mobilizeze, dar deja au eșuat lamentabil. Această victorie trebuie să ne determine să fim și mai mobilizați pentru turul al doilea, să fim și ai mulți decât am fost în turul I”, a declarat Chirtoacă.

Un mesaj de susținere pentru Maia Sandu a publicat și Platforma Demnitate și Adevăr. Ulterior, într-un live pe pagina sa de Facebook, liderul formațiunii, Andrei Năstase a declarat că a fost „linșat mediatic” în timpul campaniei electorale. El a obținut un scor de 3,26% în cadrul scrutinului din 1 noiembrie.

„Cineva spune „turul doi fără noi”. Nu fraților, mai presupus de noi și de politicieni mai mici sau mai mari, este vorba despre țara noastră. Trebuie să fim mândri de noi și să mergem mai departe. Mă întrebați ce simt – nu e deloc ușor. I-am spus și doamnei Maria Ciobanu (deputată Platforma DA): „La mine-n suflet este vifor și vin nebuni să facă schimb”, a citat Andrei Năstase un vers de Adrian Păunescu, într-un live pe facebook.

Amintim că, în urma scrutinului din 1 noiembrie, candidata PAS la alegerile prezidențiale Maia Sandu s-a clasat pe primul loc, cu un scor de 36,16% dintre voturile alegătorilor. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, care a luptat pentru al doilea mandat în funcția de șef al statului, a obținut cu circa 3% mai puțin – 32,6% dintre voturi. Cei doi se vor confrunta în turul II de scrutin, care se va desfășura peste două săptămâni.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: