La nici 24 de ore, Ierusalimul a fost supus unui nou atac armat. Două persoane, rănite
Full Article 2 minutes read

La nici 24 de ore, Ierusalimul a fost supus unui nou atac armat. Două persoane, rănite

Un nou atac cu armă de foc a fost comis pe 28 ianuarie în Ierusalimul de Est. Două persoane sunt grav rănite. Acest lucru vine la doar câteva ore după un atac asupra unei sinagogi din Ierusalimul de Est, care a provocat moartea a șapte persoane, scrie BBC.

A fost rănit un bărbat de 47 de ani și fiul acestuia de 23 de ani. Potrivit medicilor, aceștia au primit răni de armă în partea superioară a corpului și au fost transportați la spital. Specialiștii evaluează starea lor ca fiind gravă, dar stabilă.

Adolescentul palestinian de 13 ani a fost „neutralizat”.

Mai devreme, poliția israeliană a anunțat că a arestat 42 de persoane în timp ce investiga un atac asupra unei sinagogi din Ierusalimul de Est.

Atacul din 27 ianuarie esre unul dintre cele mai sângeroase din Ierusalim în ultimii ani, a fost condamnat de ONU, SUA, Franţa, Turcia, Iordania şi Emiratele Arabe Unite.

La locul atacului armat, zeci de israelieni l-au aclamat pe premierul Benjamin Netanyahu, strigând: „Moarte arabilor”.

Premierul Benjamin Netanyahu şi ministrul său al securităţii naţionale, Itamar Ben Gvir (Forţa Evreiască), extremist antiarab, s-au deplasat la faţa locului, dar fără să facă declaraţii presei.

„Este deosebit de abject faptul că acest atac a avut loc asupra unui lăcaş de cult”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite.

Ministrul Securității Naționale, Itamar Ben-Gvir, a spus că Israelul trebuie să răspundă acestor atacuri. Tot astăzi, urmează să se întâlnească noul cabinet al premierului Benjamin Netanyahu, care include partide naționaliste care au cerut anterior acțiuni mai dure împotriva palestinienilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: