La Otaci ar putea fi decretată stare de urgență. Este luată în calcul interzicerea vânzării băuturilor alcoolice după ora 18:00
Full Article 2 minutes read

La Otaci ar putea fi decretată stare de urgență. Este luată în calcul interzicerea vânzării băuturilor alcoolice după ora 18:00

Comisia teritorială pentru Situații Excepționale din Otaci s-a întrunit în după-amiaza de 25 iunie în ședință. Conducerea localității ia în calcul posibilitatea instituirii stării de urgență. Informația a fost confirmată pentru realitatea.md de primarul orașului Otaci, Dumitru Zavrovțchii.

Potrivit edilului, ședința a început la ora 15:00. Una dintre măsurile restrictive care ar putea fi aprobată este interzicerea comercializării băuturilor alcoolice după ora 18:00 și până la 08:00. Potrivit primarului, măsura ar limita întrunirile localnicilor, dar și ar evita riscul aparițiilor altor conflicte.

Amintim că, joi, la Otaci, raionul Ocnița, mai mulți localnici și-au împărțit pumni, s-au lovit cu picioarele și au aruncat cu pietre. Totul a început pe 21 iunie, când o tânără ar fi fost la un pas de a fi violată de mai mulți bărbați de origine romă. NM a discutat cu mama fetei, o locuitoare a orașului. Aceasta ne-a spus că fiica sa a mers la Nistru, „iar peste cinci minute m-a sunat și striga că are nevoie de ajutor. Se poate vedea pe camerele de supraveghere de la mine de la serviciu, eu și două angajate am fugit la ea”.

Fata i-a spus mamei sale că trei bărbați de origine romă au acostatat-o și ar fi tras-o de cămașă. În apărarea fetei a sărit un coleg de-al său, de 18 ani, și un vecin de 14 ani. Cei doi au fost luați la pumni, iar băiatul de 18 ani a fost spitalizat cu mai multe traumatisme. Cel de 14 ani s-a ales cu nasul spart.

Femeia a apelat la poliție. Oamenii legii ne-au confirmat că a fost inițiat un dosar penal pentru huliganism. Ofițerul de presă IP Ocnița Iana Molceanov a precizat pentru NM că nu a fost inițiat un dosar penal pentru tentativă de viol, întrucât fata nu a fost atinsă. Indivizii ar fi fost în stare de ebrietate.

Primarul orașului susține că cei implicați au ajuns la un numitor comun, după ce au stat la masa de discuții alături de poliție și reprezentanții locali.

Mai multe detalii despre cele întâmplate puteți citi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: