La pescuit cu permise obținute online. Decizia aprobată de Guvern
Full Article 1 minutes read

La pescuit cu permise obținute online. Decizia aprobată de Guvern

Amatorii de pescuit vor putea obține permisele prin intermediul unei platforme online „e-Pescuit”. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi conceptul tehnic și regulamentul de organizare și funcționare a sistemului. 

Scopul conceptului, care a fost aprobat de Ministerul Mediului împreună cu Agenția de Mediu, este digitalizarea procesului de depunere a solicitărilor pentru serviciile publice. Astfel, noua platformă va oferi mai multă accesibilitate, transparență, eficiență și rapiditate în obținerea permisului, serviciul fiind disponibil și în zilele de week-end.

Prin digitalizarea procesului de obținere a permisului se reduc riscurile de corupție și alte posibile erori umane. Alte avantaje se referă la reducerea costurilor, a timpului alocat pentru obținerea actului permisiv, dar și eliminarea birocrației etc.

Doar în primul trimestru al anului 2019 au fost eliberate 10.038 de permise de pescuit de amator, sportiv și de agrement. Anterior, procedura de obținere a permisului necesita mai mult timp și resurse financiare, iar solicitanții erau nevoiți să se deplaseze la sediul Agenției de Mediu pentru a depune cererea.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: