La Taraclia va apărea un monument nou. Va fi dedicat participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl
Full Article 50 second read

La Taraclia va apărea un monument nou. Va fi dedicat participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl

În orașul Taraclia va fi înființat un monument în memoria participanților la lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Inițiativa a fost aprobată de Executiv, în ședința din 22 decembrie. Anterior, o decizie în acest scop a fost luată de Consiliul orășenesc Taraclia, la inițiativa Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Moldova”. 

Monumentul va fi edificat în scopul comemorării locuitorilor or. Taraclia, implicați în acțiunile de lichidare a consecințelor catastrofei, precum și promovării patriotismului în rândul tinerei generații. La lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Cernobîl au participat 75 de persoane originare din raionul Taraclia, dintre care 24 au decedat.

Schița monumentului va fi avizată de către Ministerul Culturii, prin intermediul Consiliului Național al Monumentelor de For Public.

Cheltuielile necesare pentru proiectarea și amenajarea terenului aferent  vor fi acoperite din donații, sponsorizări și alte surse prevăzute de cadrul legal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: