La Tiraspol a fost deschis un dosar penal ca urmare a exploziilor de noaptea trecută
Full Article 2 minutes read

La Tiraspol a fost deschis un dosar penal ca urmare a exploziilor de noaptea trecută

La Tiraspol a fost deschis un dosar penal ca urmare a exploziilor din regiunea fostului aerodrom, raionul Rîbnița. Comitetului de anchetă transnistrean va desfășura o anchetă în acest sens, comunică Novosti Pridnestrovia.

„Se desfășoară acțiuni de anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor exploziilor, a traiectoriei deplasării dronelor și a persoanelor implicate în organizarea și comiterea acțiunilor de sabotaj pe teritoriul republicii”, se arată într-o declarație a Tiraspolului.

Amintim că în dimineața zilei de 7 mai, așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a publicat imagini din raionul Rîbnița menționând că în regiune au avut loc explozii. Autoritățile din regiune au spus că „dintr-o dronă au fost aruncate dispozitive explozive”.

Mai târziu, președintele Republicii Maia Sandu a confirmat că la Tiraspol, în regiunea fostului aerodrom, au avut loc explozii. Pe 7 mai, în cadrul unor declarații de presă, șefa statului a spus că autoritățile urmăresc îndeaproape evenimentele și fac totul pentru a preveni destabilizarea situației.

„Potrivit informațiilor noastre, noaptea trecută în Transnistria au avut loc două explozii în apropierea fostului aerodrom militar de lângă satul Vărăncău, raionul Rîbnița. Exploziile au avut loc între orele 22:00 și 22:50. Victime nu sunt. Exploziile au fost efectuate cu o dronă. Instituțiile noastre continuă să colecteze informații”, a spus Maia Sandu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: