La trei luni distanță, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria celor doi moldoveni decedați în atacul cu drone de la Breansk
Full Article 2 minutes read

La trei luni distanță, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria celor doi moldoveni decedați în atacul cu drone de la Breansk

La aproape trei luni distanță de la tragedia de la Breansk, când doi moldoveni și-au pierdut viața urmare a unui atac cu drone asupra unui punct de control din regiune, deputații Republicii Moldova au ținut un minut de reculegere. Propunerea a venit din partea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adrian Albu.  

„Orice conflict militar este o tragedie. Spre regret, adesea sunt state care nu fac parte din acest conflict, dar care suferă din această cauză. De exemplu, Moldova ținem minte cum a fost afectată prin faptul că au fost diferite îndemnuri din partea diferitor politicieni despre atacarea Transnistriei, survolarea spațiului aerian și mai grav – decesul conaționalilor noștri uciși de drone. (…) Domnule președinte, luând în considerație că foarte mulți cetățeni au decedat, eu aș ruga să păstrăm un minut de reculegere pentru toți cei care au căzut în acest conflict și pentru cei 2 cetățeni care au decedat în urma atacului cu drone, dar pentru care, spre regret, am uitat să ținem minutul de reculegere”, a declarat deputatul socialist Adrian Albu.

Amintim că în dimineața zilei de 26 iulie, potrivit autorităților ruse, o dronă a zburat de pe teritoriul Ucrainei și a aruncat un dispozitiv exploziv într-un depozit temporar din apropiere. În rezultatul exploziei, care a avut loc la punctul de frontieră Troebortnoe din regiunea Breansk, doi cetățeni moldoveni au avut de suferit. Unul dintre moldoveni a decedat pe loc, iar cel de-al doilea a decedat la patru zile distanță, pe 30 iulie, pe patul de spital.

Comisia de anchetă a Federației Ruse a lansat atunci o anchetă pe acest caz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: