La uzina Renault, cedată Rusiei, va fi reluată producția de mașini „Moskvici”
Full Article 2 minutes read

La uzina Renault, cedată Rusiei, va fi reluată producția de mașini „Moskvici”

Primarul Moscovei Serghei Sobianin a anunțat că uzina Renault din Rusia va fi cedată în gestiunea autorităților locale din Moscova, iar cea din urmă va relua producția de mașini „Moskvici”, comunică Ria Novosti pe 16 mai.

„Proprietarul străin a decis să închidă uzina Renault din Moscova. Acesta este dreptul lui, dar noi nu putem permite ca mii de muncitori să rămână fără muncă. Prin urmare, am decis să luăm fabrica pentru oraș și să reluăm producția de mașini „Moskvici””, a declarat Sobianin pe blogul său.

Oficialul a mai menționat că uzina „Moskvici” în viitor va produce și automobile electrice.

***

Compania Renault Group a semnat acordurile de cedare a filialei Renault Rusia şi a participației sale în Lada – AvtoVAZ. Renault este constructorul auto occidental cu cea mai mare expunere pe piața rusă.

Uzina Renault Avtoframos, de la Moscova, va fi vândută către Consiliul Municipal din Moscova, iar participația de 67,7% de la uzina Lada AvtoVAZ va fi vândută către Institutul rus de cercetare în domeniul auto NAMI, comunică economie.hotnews.ro. Există o prevedere care-i va permite Renault să răscumpere participația la AvtoVAZ în următorii 6 ani, dacă va fi cazul.

Renault are 45.000 de angajați în Rusia. Activele Renault din Federația Rusă valorează 2,19 miliarde euro.

De menționat că anul trecut s-au vândut în Rusia 500.000 de mașini Lada și Renault.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: