Lavrov a comparat protestele din Moldova cu cele din Georgia și reacția diferită a americanilor
Full Article 2 minutes read

Lavrov a comparat protestele din Moldova cu cele din Georgia și reacția diferită a americanilor

Reacțiile diferite față de evenimentele din Georgia și cele din Moldova din partea SUA provoacă „doar zâmbet”. Declarația a fost făcută de către ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, într-un interviu pentru emisiunea „Marele joc” („Большая игра”).

„În Georgia, opoziția nu că poate, dar trebuie să facă ceea ce vrea. Iar în Moldova, protestele față de actuala guvernare sunt condamnate. Pentru că opoziția din Georgia reflectă interesele vestului, iar opoziția din Moldova – alte interese, iar cele vestice sunt reflectate de către guvernare și președinte. Chiar sub ochii noștri se desfășoară două situații asemănătoare cu proteste… însă atitudinea față de acestea sunt principial diferite”, a menționat Lavrov.

Amintim că, de la începutul lunii, în Georgia au avut loc mai multe proteste față de inițiativa legislativă a majorității parlamentare, privind introducerea într-un registru denumit „agenți străini” a redacțiilor de presă și a ONG-urilor care primesc cel puțin 20% din totalul mijloacelor financiare din străinătate. Opoziția parlamentară și activiștii civici, dar și președinta Georgiei au criticat proiectul, amintind de legea din Rusia privind „agenții străini”. În ultimele 3 zile, în fața Parlamentului de la Tbilisi s-au adunat zeci de mii de oameni, fiind înregistrate și violențe: demonstranții au spart geamurile clădirii și au aruncat cu pietre în polițiști, iar oamenii legii au făcut uz de spray lacrimogen și furtunuri cu apă pentru a dispersa mulțimea.

Și partenerii externi ai Georgiei, inclusiv SUA și UE au criticat proiectul de lege.

Pe 10 Martie, Parlamentul Georgiei a retras proiectul de lege.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: