Liber la mare în Bulgaria. Cetățenii Republicii Moldova pot intra în țară, dacă prezintă dovada că nu sunt infectați cu COVID-19
Full Article 1 minutes read

Liber la mare în Bulgaria. Cetățenii Republicii Moldova pot intra în țară, dacă prezintă dovada că nu sunt infectați cu COVID-19

Începând de astăzi, 28 iulie, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Bulgaria, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Aceștia vor trebui, însă, să prezinte un certificat care confirmă că au fost testați negativ pentru COVID-19.

Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria informează că, în conformitate cu ordinul PD-01-438 din 28.07.2020 al Ministerului Sănătății al Republicii Bulgaria, este permisă intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Republica Bulgaria, începând cu 28 iulie 2020.

Cei care vor dori să meargă în Bulgaria vor trebui să prezinte testul PCR la COVID-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în țară.

Informația exhaustivă privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state poate fi accesată AICI.

Cetățenii Republicii Moldova care sunt în străinătate și au nevoie de asistență și informații în contextul pandemiei COVID-19, Ministerul recomandă monitorizarea actualizărilor publicate pe paginile web și Facebook ale misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare din statele de reședință.

Precizăm că, la întoarcerea în Republica Moldova, toate persoanele sunt obligate să semneze o declarație pe propria răspundere că se vor afla în autoizolare timp de 14 zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: