Presă: Unul dintre liderii protestatarilor din Belarus ar fi fost răpit în această dimineață
Full Article 2 minutes read

Presă: Unul dintre liderii protestatarilor din Belarus ar fi fost răpit în această dimineață

Maria Kolesnikova, unul dintre liderii protestatarilor din Belarus și membră a Consiliului de Coordonare a opoziției, ar fi fost răpită și urcată într-un microbus. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 7 septembrie, în fața Muzeului Național de Artă din Minsk, relatează meduza.io, care citează martori oculari. 

Potrivit unuia dintre martorii oculari, mai mulți bărbați au împins-o pe Maria Kolesnikova într-un microbuz, după care vehiculul a plecat într-o direcție necunoscută.

De cealaltă parte, reprezentanții poliției din Minsk susțin că Maria Kolesnikova nu a fost reținută de către forțele de ordine. Cu toate acestea, șefa serviciului de presă al MAI belarus Olga Cemodanova a declarat că nu deține informații privind eventuala reținere a opozantei Maria Kolesnikova.

Tot în dimineața zilei de 7 septembrie, a fost întreruptă comunicarea cu secretarul de presă al Consiliului de coordonare Anton Rodnenkov și cu secretarul executiv Ivan Kravtsov, scrie portalul belarus Kyky.org.

Maria Kolesnikova este șefa staffului electoral a lui Victor Babariko, care a vrut să candideze la funcția de președinte al Belarusului, însă nu a fost înregistrat de către Comisia Electorală Centrală. Ea este ultima rămasă în Belarus dintre cele trei femei politician care și-au unit forțele înaintea alegerilor prezidențiale de la 9 august în încercarea de a-l contracara pe liderul Aleksandr Lukașenko. Celelalte două, Svetlana Tihanovskaia, care a fost candidata opoziției la alegeri, și Veronika Țepkalo, au părăsit deja țara.

La 31 august, Maria Kolesnikova a anunțat că formează un nou partid politic, „Împreună”, cu echipa opozantului Viktor Babariko, aflat în închisoare și cu care a mai lucrat anterior.

Poliția din Belarus a transmis luni că a arestat 633 de persoane în timpul manifestației ample de duminică a opoziției împotriva realegerii, la începutul lunii august, a președintelui Aleksandr Lukașenko. Este cel mai mare număr de arestări la o manifestație a opoziției de la primele proteste declanșate după alegerile prezidențiale de la 9 august, reprimate cu severitate de forțele de ordine.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: