Liderii G7 avertizează Rusia împotriva folosirii armelor chimice, biologice sau nucleare
Full Article 2 minutes read

Liderii G7 avertizează Rusia împotriva folosirii armelor chimice, biologice sau nucleare

Liderii G7 au avertizat Rusia împotriva utilizării armelor chimice, biologice sau nucleare în invazia Ucrainei, informează CNN. Într-o declarație comună, ei au denunțat, de asemenea, încercările Rusiei de a dezinforma, sugerând că Ucraina se pregătește să folosească o armă chimică sau nucleară.

„Avertizăm împotriva oricărei amenințări cu utilizarea armelor chimice, biologice și nucleare sau a materialelor conexe. Denunţăm categoric campania de dezinformare și complet nefondată a Rusiei împotriva Ucrainei, un stat în deplină conformitate cu acordurile internaţionale. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la alte ţări şi actori care au amplificat campania de dezinformare a Rusiei”, au scris liderii după întâlnirea de la Bruxelles.

Fără a menționa China în mod specific, liderii au făcut aluzie la luarea în considerare a Beijingului de a oferi Rusiei asistență militară sau financiară.

„Vom continua să cooperăm strâns, inclusiv prin angajarea altor guverne în adoptarea unor măsuri restrictive similare celor deja impuse de membrii G7 și pentru a ne abține de la evaziune, eludare și umplere care urmăresc să submineze sau să atenueze efectele sancțiunilor noastre”, se mai arată în declarația comună.

Și fără a lua o poziție explicită cu privire la participarea Rusiei la G20, liderii au spus că „organizațiile internaționale și forurile multilaterale nu ar trebui să-și mai desfășoare activitățile cu Rusia într-o manieră „normală”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: