Liderii UE se întrunesc în ședință. Vor discuta despre posibile noi sancțiuni împotriva Belarusului
Full Article 1 minutes read

Liderii UE se întrunesc în ședință. Vor discuta despre posibile noi sancțiuni împotriva Belarusului

Liderii Uniunii Europene se întrunesc, luni și marți, la Bruxelles, la o ședință extraordinară a Consiliului European. În cadrul reuniunii se va discuta și despre posibile noi sancțiuni împotriva autorităților din Belarus, care au forţat un avion de linie să aterizeze la Minsk şi au arestat un opozant, notează Digi24.

Lituania, ţara de destinaţie a aeronavei deviate la Minsk, a cerut ţărilor UE să recomande ca avioanele lor să evite spaţiul aerian al Belarusului. Propunerea unei declaraţii comune va fi înaintată luni la summitul UE şi va include şi un apel ca incidentul să fie declarat o încălcare a regulilor Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile, a precizat Ministerul de Externe de la Vilnius.

Precizăm că pe 23 mai, la Minsk a fost reținut bloggerul și fotograful Roma Protasevici, fostul redactor al canalului de Telegram Nexta, care a fost declarat extremist în Belarus. Forțele militare aviatice belaruse au forțat avionul companiei Ryanair să aterizeze de urgență, invocând faptul că la bord ar fi o bombă. Aeronava se îndrepta de la Atena spre Vilnius.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: