Liderul PSRM Igor Dodon recunoaște că a avut COVID-19
Full Article 2 minutes read

Liderul PSRM Igor Dodon recunoaște că a avut COVID-19

Liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon a fost infectat cu COVID-19, însă a trecut prin infecție fără să aibă simptome. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 20 ianuarie a emisiunii „Glavnîi vopros” de la NTV.

Igor Dodon a declarat că a depistat că a avut COVID-19 după ce analizele au arătat prezența anticorpilor în sângele său.

„Am avut COVID, dar fără simptome”, a precizat Igor Dodon.

La reproșul moderatoarei că ar fi răspândit virusul fără să știe, în timp ce participa la acțiuni de amploare, liderul PSRM a răspuns: „Nici dumneavoastră nu știți acum dacă aveți COVID. Vorbiți acum ca Maia Sandu, solidaritate feminină. Dar când scot 4 mii de oameni în Piața Marii Adunări Naționale, la manifestație împotriva guvernului Chicu, este solidaritate? Eu port mască la toate întâlnirile de șase luni”.

***

Igor Dodon a fost criticat în repetate rânduri, mai ales la începutul pandemiei, pentru că participa la diverse acțiuni fără să poarte mască de protecție.

Pe 10 septembrie, fostul președintele Igor Dodon a publicat mai multe fotografii din timpul unei vizite la Gimnaziul „Viorel Cantemir” din satul Sofia, raionul Cantemir. În fotografii, șeful statului apare fără mănuși și mască de protecție, la o distanță mică față de elevi. A urmat o postare publică pe pagina de Facebook a ministrului de atunci al Educației Igor Șarov, care a criticat dur faptul că „vîrfurile puterii” nu respectă măsurile legislative, de rând cu ceilalți cetățeni ai statului.

„În ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții? Mai grav decât atât, exemplul este dat de chiar vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării”, a scris Igor Șarov pe pagina sa de Facebook.

Fără să menționeze numele președintelui Igor Dodon, ministrul Educației a scris că gestul este „sfidător”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: