„Lingăii PAS-ului”. Ion Ceban cere distituirea din funcție a șefului pe capturarea câinilor fără adăpost
Full Article 2 minutes read

„Lingăii PAS-ului”. Ion Ceban cere distituirea din funcție a șefului pe capturarea câinilor fără adăpost

Primarul General Ion Ceban cere distituirea imediată a șefului Secției control și protecție a animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Karl Luganov, pentru abateri disciplinare. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței săptămânale din 20 martie a Primăriei Chișinău. 

„Aceeași activiști, care înoată pe Bâc, au tot felul de impresii despre sistemul de educație, arhitectură, trotuare și drumuri, tot ei au venit, lingăii PAS-ului să-i apere pe cei care nemijlocit să-i facă de vină de situațiile grave legate de câinii vagabonzi”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit edilului, săptămâna trecută consilierii PAS au transformat ședința CMC în platformă de susținere pentru acest Karl Luganov.

„Karl Luganov defapt blochează activitatea de la Necropolă. Am solicitat să fie făcută o analiză minuțioasă a muncii acestui cetățean, numit director, și am depistat că oamenii trebuie să înțeleagă că primarul când pune în funcție o persoană trebuie să muncească nu să facă tot ce vrea pentru a bloca procesul”, susține Ceban.

Primarul general informează că pe parcursul anului 2022 – 2023 au fost înregistrate peste 200 de petiții la subiectul câinii fără adăpost.

„De asemenea, se atestă un număr mare de apeluri la linia telefonică: 022 997 777 și la liniile telefonice ale dispeceratului municipal central cu diferite plângeri cu privire la prezența animalelor fără stăpân. Aceste cereri sunt lăsate fără răspuns și au termen depășit unde trebuiau să intervină sau să răspundă. În rezultatul situației create, se atestă ineficiența  Secției control și protecție a animalelor și lipsa unor acțiuni concrete menită să amelioreze problema respectivă”, a adăugat Ion Ceban.

Ion Ceban solicită ca Karl Luganov să fie distituit astăzi din funcție.

„Comisia de disciplină să examineze în conformitate cu prevederile regulamentului și în condițiile acestor abateri disciplinare să distituie din funcție imediat această persoană”, a punctat edilul.

Amintim că Karl Luganov s-a ales cu o anchetă de serviciu. Ancheta a fost demarată în urma plângerii depuse de șeful Secției amenajare și salubrizare al Direcției Generale Locativ-Comunala și Amenajare, Vasile Efros.

Pe 17 martie, zeci de apărători ai drepturilor animalelor au protestat în fața Primăriei Chișinău. Activiștii civici susțin că Ion Ceban vrea să îl demită ilegal din funcție pe Karl Luganov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: