Lista serviciilor oferite în cadrul Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală a fost extinsă
Full Article 2 minutes read

Lista serviciilor oferite în cadrul Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală a fost extinsă

Lista serviciilor oferite în cadrul Programului unic al asigurării obligatorii de asistență medicală a fost extinsă. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința guvernului, astăzi, 5 februarie. Potrivit noilor modificări, statul va acoperi cheltuielile de transport public suburban și interurban (tur-retur) a pacienților care beneficiază de servicii de chimioterapie în condiții de ambulator.

De asemenea, au fost introduse servicii noi, care vor contribui la îmbunătăţirea procesului de diagnosticare şi asigurare a pacienţilor cu tratament specific, unele dintre ele fiind testele imunohistologice, tomosinteza, tomografia cu emisie de pozitroni, mamografia digitală cu trepanbiopsie stereotaxică, dar și alte investigații.

Mai mult, în scopul sporirii suportului de îngrijire a copilului, mama sau persoana care îl îngrijeşte se poate afla în spital dacă acesta are până la 5 ani. Anterior, vârsta limită era de 3 ani.

La capitolul medicină nucleară au fost propuse mai multe tipuri de investigații, cum ar fi investigaţiile citomorfologice, necesare pentru realizarea activităţilor de screening, care vor permite depistarea stărilor precanceroase, iniţierea precoce a tratamentului şi utilizarea mai eficientă a resurselor financiare disponibile. Totodată au fost introduse investigaţiile pentru determinarea genotipului virusului C, care vor permite stabilirea schemelor de tratament a hepatitelor virale şi utilizarea eficientă resurselor financiare planificate în acest scop.

 

proiect02_1 by Maxim Stratan on Scribd

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: