Lista țărilor care recunosc certificatele de vaccinare eliberate de autoritățile din Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Lista țărilor care recunosc certificatele de vaccinare eliberate de autoritățile din Republica Moldova

27 de țări, inclusiv unele din Uniunea Europeană recunosc pe bază reciprocă sau unilaterală certificatele de vaccinare anti-COVID-19 emise de autoritățile din Republica Moldova.

Astfel, Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.

Au anunțat despre recunoașterea unilaterală a certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, următoarele țări: Bulgaria, Spania, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Serbia și Franța. „Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea epidemiologică din Republica Moldova”, notează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, un șir de demersuri sunt în proces de examinare. Acestea au fost expediate, prin canale diplomatice, ministerelor Afacerilor Externe ale Cehiei, Greciei, Poloniei, Marii Britanii, Franței, Rusiei, Irlandei, Letoniei, Italiei, Kârgâzstanului, Tadjikistanului, Israelului, Serbiei, Luxemburgului, Armeniei și Uzbekistanului.

Menționăm că, la moment, 1.136.921 de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova, iar 564.813 persoane au fost complet imunizate.

Anterior, Ministerul Sănătății a informat că situația pandemică cea mai gravă este în sudul țării, unde au fost imunizați mai puțin de 10% dintre locuitori. La polul opus, cu cea mai mare rată de imunizare la nivel de țară, este municipiul Chișinău, unde 23% din populația adultă este complet vaccinată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: