Lituania a donat Republicii Moldova un lot de 26.500 de doze de vaccin AstraZeneca
Full Article 2 minutes read

Lituania a donat Republicii Moldova un lot de 26.500 de doze de vaccin AstraZeneca

Un alt lot de 26.500 de doze de vaccin AstraZeneca a ajuns la Chișinău, informează Ministerul Sănătății. Lotul de vaccin a fost oferit cu titlu gratuit de Lituania, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

„Lituania a alocat 200 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru țările Parteneriatului Estic, dintre care 26,5 mii de doze de vaccine pentru Republica Moldova. Nu este doar o formă de asistență pentru țările vecine, dar și un act de solidaritate pe fundalul unei amenințări epidemiologice provocate de COVID-19. Întotdeauna, Lituania a ajutat Republica Moldova și este pregătită să ofere suport și în perioada care urmează”, a declarat Kęstutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova.

Amintim că, la data de 9 august curent, Republica Moldova a recepționat un lot de 30.000 de doze de vaccin AstraZeneca, donate de Letonia. Astfel, de la începutul campaniei de vaccinare, 570,100 de doze de vaccin AstraZeneca au ajuns la Chișinău, fiind depozitate și distribuite de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Până în prezent, 1.111.680 de doze de vaccin au fost administrate în Republica Moldova, iar 545.219 persoane au finalizat schema completă de vaccinare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: