Lituania a inclus Transnistria în lista teritoriilor și țărilor ostile 
Full Article 1 minutes read

Lituania a inclus Transnistria în lista teritoriilor și țărilor ostile 

Guvernul lituanian a aprobat o listă de state și teritorii ostile, care include și regiunea transnistreană. În acest fel, Lituania pe perioada stării de urgență va exclude companiile din aceste regiuni și țări de la licitațiile de achiziții publice sau va rezilia contractele deja încheiate cu acestea. O informație în acest sens a fost publicată pe site-ul web al guvernului lituanian, pe 30 martie. 

În lista statelor și teritoriilor ostile au intrat: regiunea transnistreană, Rusia, Belarus, Crimeea, Abhazia și Osetia de Sud.

Lista va fi valabilă pe perioada stării de urgență în Lituania, precum și „în alte cazuri similare stabilite de guvern”.

De menționat că în septembrie 2021, ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova s-a întâlnit la Tiraspol cu Vadim Krasnoselski.

Pe site-ul liderului regiunii transnistrene se menționează că, în cadrul vizitei, ambasadorul „s-a arătat interesat de dezvoltarea relațiilor regiunii transnistrene cu țările europene”.

„Diplomatul a remarcat calitatea înaltă a mărfurilor produse în regiunea transnistreană și interesul față de acestea din partea consumatorilor străini”, se arată pe pagina liderului de la Tiraspol.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: