Lituania va dona Republicii Moldova un lot de vaccinuri anti-COVID-19
Full Article 2 minutes read

Lituania va dona Republicii Moldova un lot de vaccinuri anti-COVID-19

Lituania va dona Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva COVID-19.  Anunțul a fost făcut în contextul în care ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, întreprinde joi, 25 februarie, o vizită de lucru în R. Moldova.

Gabrielius Landsbergis a declarat că țara sa va sprijini în continuare Chișinăul în această privință, precum și reformele pro-europene și apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

„Confirm că am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranşă de vaccinuri pe care Lituania le va dona ţării noastre în timpul apropiat. Lucru care va permite completarea stocului de vaccinuri anti-COVID în Republica Moldova. După cum vedeţi prietenii adevăraţi vin să ne întindă o mână de ajutor în aceste momente dificile pentru ţara noastră”, a menţionat Aureliu Ciocoi.

La rândul său, ministrul afacerilor externe al Lituaniei a declarat: „Am discutat despre situația pandemică și situația Republicii Moldova. Lituania va continua să facă tot ce stă în putință pentru a asigura vaccinarea Republicii Moldova cât mai rapid”.

Programul vizitei lui Gabrielius Landsbergis în țara noastră va include întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului R. Moldova.

Amintim că ieri România a decis livrarea în regim de urgență a 20.000 de doze de vaccin Republicii Moldova, din lotul de 200.000 de doze pe care le va oferi cetățenilor moldoveni, potrivit unei înțelegeri în timpul întrevederii dintre președinții celor două state, Maia Sandu și Klaus Iohannis.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: