Litvinenco are o opinie separată. Ce spune ministrul despre o eventuală demitere a lui Stoianoglo 
Full Article 2 minutes read

Litvinenco are o opinie separată. Ce spune ministrul despre o eventuală demitere a lui Stoianoglo 

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține că pe numele lui Alexandr Stoianoglo trebuie inițiată o procedură disciplinară – „având în vedere existența unei multitudini de semne privind comiterea abaterii disciplinare”. Șefia ministerului Justiției mai declară că CSP trebuia să sesizeze ANI pentru a iniția verificări în acest sens. 

„CSP a decis să acorde calificativul ”nesatisfăcător” activității Procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Am susținut de principiu acordarea calificativului, ținând cont de ceea ce a înserat comisia în raportul său, dar și de evaluările efectuate de însăși CSP”, a scris Litvinenco, pe Facebook.

Totodată, el spune că va „formula o opinie separată concordantă cu privire la hotărârea adoptată de CSP”.

„Or colegii din CSP nu au susținut propunerile mele privind sesizarea ANI referitor la un potențial conflict de interese, dar și inițierea unei proceduri disciplinare având în vedere existența unei multitudini de semne privind comiterea de către Alexandr Stoianoglo a abaterii disciplinare. Considerentele le voi expune în textul opiniei”, a precizat ministrul.

Amintim că pe 23 mai, Consiliul Suprem al Procurorilor i-a propus președintelui Maia Sandu revocarea procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. Decizia a fost luată într-o ședință, după analiza raportului Comisiei speciale, care a examinat activitatea lui Stoianoglo în calitate de procuror general.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: