Litvinenco îi atenționează pe cei care se plâng de facturi mari la gaz că ar putea atrage atenția inspectorilor de integritate
Full Article 2 minutes read

Litvinenco îi atenționează pe cei care se plâng de facturi mari la gaz că ar putea atrage atenția inspectorilor de integritate

Ministrul Justițiției Sergiu Litvinenco îi atenționează pe cei care se plâng de facturi mari la gaz că ar putea singuri să-și creeze „un mare deserviciu”. Într-o postare pe Facebook, Litvinenco afirmă că dorința unora de a se victimiza și de a ataca guvernarea ar putea să atragă atenția inspectorilor de integritate și procurorilor.

„Prin astfel de postări lacrimogene, ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc. Este periculos mai ales pentru funcționarii angajați la stat, fiindcă se poate verifica ușor dacă suprafața pentru care achită ei gazul coincide cu metrii pătrați indicați tot de ei în declarațiile de avere. Dacă suprafețele sunt diferite, vorbim fie de nedeclararea averii, fie de minimizare a suprafeței, deci și a prețului bunului. Ambele reprezintă încălcări ale legii și pentru ambele situații există pedeapsă. Inclusiv poate fi vorba de confiscarea averii. Așa că, mai atent cu gazul”, conchide ministrul.

Amintim că primarul capitalei Ion Ceban a publicat pe Facebook cea mai recentă factură pe care trebuie să o plătească pentru gaz. Edilul s-a arătat indignat de sumă, care depășește 4 200 de lei. Și președintele Consiliului de Administrație Moldovagaz, Vadim Ceban, în cadrul ediției din 13 ianuarie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, a dezvăluit că are de achitat luna aceasta peste 5000 de lei, sumă care „l-ar fi speriat”.

Între timp, cei din PAS au publicat un material prin care spun că Ceban este milionar, dar se plânge de factura la gaz. Primarul spune că va discuta cu juriștii și îi va ataca în instanță pentru calomnie.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: