Litvinenco îl va ataca în judecată pe Bolea. Socialistul l-a acuzat că s-ar întâlni cu un judecator al Curții Constituționale
Full Article 3 minutes read

Litvinenco îl va ataca în judecată pe Bolea. Socialistul l-a acuzat că s-ar întâlni cu un judecator al Curții Constituționale

Deputatul socialist Vasile Bolea susține că membrul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco s-ar întâlni, periodic, cu judecătorul Curții Constituționale Nicolae Roșca. Bolea a cerut Ministerului de Interne (MAI), Serviciului de Informații și Securitate (SIS) și Procuraturii Generale să verifice geolocația telefoanelor celor doi. În cazul în care informația se confirmă, aceasta ar putea servi drept temei pentru inițierea unui dosarul penal, susține Bolea.

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vasile Bolea a susținut pe 26 aprilie un briefing de presă. Acesta a declarat că deputatul PAS Sergiu Litvinenco s-ar întâlni periodic cu judecătorul CC Nicolae Roșca, care a fost în trecut avocatul Maiei Sandu, pe când aceasta nu era încă președinta țării.

„Avem semnale că, pe parcursul ultimului an, Sergiu Litvinenco se întâlnește regulat cu fostul avocat al președintelui Maia Sandu, actualmente judecător la Curtea Constituțională, Nicolae Roșca. Discută agenda Curții Constituționale, poate alte lucruri, poate se consultă pe diferite soluții pe care urmează să le ia Curtea. Vă comunic că am să adresez interpelare de deputat Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne și SIS-ului să stabilească prin mijloace tehnice geolocația telefoanelor și a altor mijloace și să fixeze înâlnirile dintre cei doi inși”, a declarat Bolea.

De cealaltă parte, Litvinenco a negat afirmațiile lui Bolea și a anunțat că îl va da în judecată pentru calomnie. Acesta susține că nu a discutat niciodată cu judecătorul Nicolae Roșca din momentul intrării în exercițiul funcției.

„M-am văzut accidental, așa cum m-am văzut cu multe alte persoane, cu domnul Roșca la inaugurarea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și la două înmormântări – a domnului Cataranciuc și a domnului Cotorobai. Respect independența judecătorilor Curții Constituționale și deciziile acestei instituții. Anume independența Curții Constituționale reprezintă puterea ei în fața uzurpatorilor. Acest lucru Vasile Bolea nicidecum nu-l poate înțelege. Totodată, anunț că îl voi da în judecată pe Vasile Bolea pentru calomnie”, a precizat Litvinenco.

Totodată, Bolea a anunțat că va sesiza Ministerul de Interne și Procuratura Generală pentru a-l trage la răspundere pe Litvinenco, pentru „denunț fals și calomnie”. De asemenea, va depune o interpelare în adresa Ministerului Educației și în adresa Universității pe care a absolvit-o Litvinenco.

„Ceea ce scrie și cum se manifestă în ultimul timp acest cetățean îmi trezesc dubii că are competențele și studiile necesare în domeniul dreptului. Și prin intermediul acestor instituții vreau să cer să mi se prezinte borderourile de note care atestă susținerea tuturor examenelor și colocviilor la toate disciplinele”, a declarat Bolea și a precizat că va cere să îi fie prezentate și actele privind prezența la cursuri a deputatului Litvinenco.

De asemenea, Bolea a menționat că va depune o interpelare către fostul președinte al țării Vladimir Voronin, întrucât Litvinenco și-ar fi început cariera la Președinție, pe durata mandatului acestuia.

„Rog respectuos să-mi comunicați cum a ajuns Sergiu Litvinenco să lucreze la Președinție, cum s-a manifestat în exercitarea atribuțiilor de serviciu și dacă aptitudinile au fost atestate de vreo comisie”, a mai spus Bolea.

Socialistul i-a cerut lui Litivnenco să prezinte testul de la psihiatru și cel narcologic.

„Eu sunt ok, dar dvs stimate coleg? Peste tot vi se năzar bandiți, uzurpatori… Pe unii îi amuză, dar altora li se ridică întrebări. Propun, stimate coleg, dacă considerați că sunteți ok, să aduceți această dovadă”, a conchis Bolea.

Sergiu Litvineco nu a comentat celelalte acuzații ale lui Vasile Bolea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: