LIVE Aleșii poporului se întrunesc în ședință. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi
Full Article 2 minutes read

LIVE Aleșii poporului se întrunesc în ședință. Ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul Republicii Moldova se întrunește astăzi, 14 iulie, cu începere de la ora 10:00, în ședința plenară. Pe ordinea de zi a plenului sunt incluse 30 de subiecte, informează NM.

Deputații urmează să examineze, în lectura a doua, ratificarea mai multor acorduri, printre care: Acordul cu Uniunea Europeană privind asistența macrofinanciară în sumă de 150 de milioane de euro, Contractul de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, în sumă de 15 milioane euro, dar și Acordul de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării proiectului ”Securitatea furnizării gazelor naturale”.

În prima lectură va fi examinată ratificarea Acordului de finanțare cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare”, precum și a Acordului cu Guvernul Republicii Franceze privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare, Proparco și Expertise France în țara noastră.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse un șir de proiecte de modificare a mai multor acte normative.

De asemenea, deputații vor audia Raportul pentru anul 2021 privind finanțarea partidelor politice și Raportul Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile și determinarea impactului asupra mediului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: