LIVE Detalii despre condamnarea lui Ilan Șor. Procuratura Anticorupție a organizat o conferință de presă
Full Article 1 minutes read

LIVE Detalii despre condamnarea lui Ilan Șor. Procuratura Anticorupție a organizat o conferință de presă

Procuratura Anticorupție a organizat, pe 19 aprilie, o conferință de presă pentru a oferi detalii despre dosarul în care deputatul fugar Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Curtea de Apel l-a condamnat pe Ilan Șor la 15 ani de închisoare în dosarul frauda bancară și a pus sechestru pe bunuri în valoare de peste 5 miliarde de lei. Sentința a fost pronunțată pe data de 13 aprilie 2023. În replică, Ilan Șor a acuzat magistrații că s-ar fi subordonat ordinelor politice și a menționat că decizia Curții de Apel „îl lasă rece” și că nu are de gând să se conformeze acesteia.

În 2019, odată cu plecarea în opoziție a Partidului Democrat, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc,  Șor a fugit din Republica Moldova și, potrivit unor rapoarte neconfirmate, locuiește de atunci în Israel, unde, potrivit unor investigații jurnalistice, trăiește în lux și opulență și de unde continuă să se implice în politică prin partidul său care îi poartă numele.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor află în lista de sancțiuni a guvernelor american și britanic.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: