LIVE din PMAN: Republica Moldova marchează 31 de ani de la proclamarea Independenței
Full Article 2 minutes read

LIVE din PMAN: Republica Moldova marchează 31 de ani de la proclamarea Independenței

Republica Moldova marchează azi, 27 august, 31 de ani de Independență. NM îți aduce sărbătoarea chiar în casă. Urmărește LIVE manifestările din Piața Marii Adunări Naționale, organizate cu această ocazie, cu NM! 

Programul manifestărilor au început astăzi de la ora 08:30 cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare. Ulterior,  conducerea țării a participat la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”.

„Să avem încredere în noi, să nu ne oprim la mijloc de drum, oricât de greu nu ar fi. Să le lăsăm copiilor noștri o țară liberă, în care să își croiască viitorul.  Dacă unii vor întreba la ce folosește libertatea și democrația când prețurile cresc, le vom răspunde: Libertatea noastră ne face mai puternici, ne dă voce, demnitate și putere, ne face să stăm drepți, să nu ne temem și să judecam după interesul nostru propriu, nu după dictatul cuiva de afară. Războiul se va termina, iar noi vom reuși să ieșim din aceste crize mai puternici, mai rezistenți”, a declarat președinta Maia Sandu în fața mulțimii.

Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) vor evolua azi Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Orchestra Prezidențială, Orchestra MAI, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț.

Pe lângă spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!”, manifestarea va cuprinde și uvertura „Gânduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”.

Programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare în Piața Marii Adunări Naționale. Iar seara, cu începere la ora 19:00, pe scena din centrul capitalei vor cânta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: