LIVE Dorin Recean cere votul de încredere a Parlamentului și răspunde la întrebările deputaților
Full Article 2 minutes read

LIVE Dorin Recean cere votul de încredere a Parlamentului și răspunde la întrebările deputaților

Premierul desemnat Dorin Recean prezintă, în fața deputaților Republicii Moldova, programul de activitate și echipa pe care o propune. La final, el va cere votul de încredere al deputaților. 

De precizat că socialistul Grigore Novac a anunțat cu puțin timp în urmă că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va susține investirea noului Guvern. Totodată, el a menționat că Blocul este pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Declarațiile au fost făcute în cadrul acțiunii de protest din fața Parlamentului Republicii Moldova.

Menționăm că din noul cabinet de miniștri fac parte 10 bărbați și 6 femei.

Noii miniștri sunt:

Veronica Sirețeanu – ministru al Finanțelor

Veronica Mihailov-Moraru – ministru al Justiției

Lilia Dabija – ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale

Victor Parlicov – ministru al Energiei

De asemenea, în noul executiv se vor regăsi și foștii miniștri:

Ala Nemerenco – ministru al Sănătății

Anatolie Nosatîi – ministru al Apărării

Anatolie Topală – ministru al Educației și Cercetării

Alexei Buzu – ministru al Muncii și Protecției Sociale

Sergiu Prodan – ministru al Culturii

Iordania Rodica Iordanov – ministru al Mediului

Menționăm că pe site-ul Legislativului a fost publicat programul de guvernare propus de către viitorul prim-ministru al Republicii Moldova Dorin Recean. Printre obiectivele fundamentale enunțate se numără deschiderea negocierilor pentru aderarea la UE, sporirea fluxului de investiții străine, asigurarea unui sistem judiciar „independent, echitabil și transparent”.

Elementul central care s-a repetat în toate discursurile și prezentările viitorului prim-ministru este disciplina: „elaborarea mecanismului pentru elaborarea disciplinei și evaluarea autorităților publice și a întreprinderilor de stat”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: