LIVE Marșul socialiștilor. Dodon a venit cu panglica Sf. Gheorghe și și-a îmbrăcat copilul în uniformă militară
Full Article 2 minutes read

LIVE Marșul socialiștilor. Dodon a venit cu panglica Sf. Gheorghe și și-a îmbrăcat copilul în uniformă militară

La Chișinău, mai mulți oameni participă la un marș organizat cu prilejul zilei de 9 mai – „Ziua Victoriei”. Evenimentul este organizat de Comitetul Național de Coordonare „Pobeda”. La acțiune, participă deputații Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, dar și președintele de onoare al socialiștilor Igor Dodon.

Participanții la marș au pornit din Piața Marii Adunări Naționale și vor merge pe jos până la Complexul Memorial „Eternitate”.

Fostul lider al socialiștilor, care poartă o panglică a Sf. Gheorghe, a venit la acțiune împreună cu soția lui, dar și copilul mai mic, îmbrăcat în uniformă militară.

„Astăzi este Ziua Victoriei și marea majoritate a cetățenilor, indiferent de viziunile politice și ideologice, astăzi sărbătoresc. Eu am auzit poziția președintelui țării. Înțeleg că încearcă să speculeze la acest subiect. Eu i-aș propune să își amintească despre ce a vorbit în campania electorală, când a fost aleasă președinte a promis că orice om va putea sărbători orice fel de sărbătoare: și Ziua Victoriei inclusiv. Văd că și-a schimbat poziția, este incorect. Noi suntem consecvenți, așa cum a m fost în ultimii 10 ani. Eu cu soția și copiii sunt mereu la această sărbătoare”, a spus Dodon.

La remarca unui jurnalist, precum că momentan această panglică este un simbol interzis în R. Moldova, Dodon a răspuns: „În opinia mea, această lege este anticonstituțională. A fost un caz într-o țară-membră a UE. A fost penalizată o persoană, iar ulterior această lege a fost anulată”.

De menționat că amenda contravențională pentru cei care încalcă legea cu privire la simbolurile anterior interzise în țara noastră, inclusiv panglica Sf. Gheorghe, constituie pentru persoanele fizice: 4500 – 9000 MDL sau 30/60 de ore în folosul comunității, pentru persoanele cu funcție de răspundere: 9000 – 18000 MDL, iar pentru persoanele juridice: 18000 – 30000 MDL.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: