(VIDEO) Zdubii și Frații Advahov au revenit în țară: Toată Europa a cântat în limba română
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Zdubii și Frații Advahov au revenit în țară: Toată Europa a cântat în limba română

Zdob și Zdub și Frații Advahov au susținut declarații de presă, pe 17 mai, cu ocazia revenirii în Republica Moldova după ce au evoluat la Eurovision Song Contest 2022, desfășurat în Torino, Italia. Artiștii, ajunși la Chișinău, și-au relatat impresiile de la concurs.

„Toată Europa a cântat în limba română și s-a distrat alături de noi”, a spus Vasile Advahov. „Am muncit 4 luni pentru aceasta. A fost o muncă enormă pe care nu o vedeți, dar s-a muncit foarte mult”, a adăugat artistul.

„Eu cred că am luat cel mai bun loc”, a declarat solistul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov. „Pentru mine Eurovision nu este o competiție, este un concurs de prietenie și pace”, a comunicat el.

„A fost cel mai important să prezint țara la un nivel înalt”, a mai spus Iagupov.

„Am simțit o susținere foarte mare din partea tuturor. Am primit o energie foarte bună”, a spus Vitalie Advahov. „Nu ne-am așteptat că această piesă să aibă așa succes”, a mai comunicat artistul.

Cu referire la scandalul care s-a iscat cu privire la notele juraților, Vitalie Advahov a declarat: „Nu noi artiștii trebuie să vorbim despre asta. Despre acesta trebuie să vorbească publicul, juriul”.

Artiștii au mai spus că după concursul din Italia, au primit deja o invitație de a evolua în afara țării. „Vom avea un concert foarte interesant la Oktoberfest în München”, a declarat Roman Iagupov.

De menționat că reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision Song Contest – formația „Zdob și Zdub” și frații Advahov au ocupat locul 7 în finala concursului. Piesa „Trenulețul” a primit 253 de puncte din partea publicului și a juriilor naționale.

Moldova a primit 14 puncte de la juriile naționale și 239 de puncte din partea publicului. Mai multe puncte au primit de la public doar câștigătorii competiției – grupul etno-rap Kalush Orchestra din Ucraina cu piesa „Stefania”, care a devenit și învingătoarea concursului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: