LIVE Parlamentarii, în ședință. Ce proiecte urmează a fi dezbătute astăzi
Full Article 2 minutes read

LIVE Parlamentarii, în ședință. Ce proiecte urmează a fi dezbătute astăzi

Parlamentul se convoacă astăzi, 21 noiembrie, în sesiune extraordinară. În cadrul ședinței urmează a fi dezbătute proiectul de modificare a Legii cu privire la modificarea condiției de stabilire și acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului și Legii privind compensarea diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului.

Totodată urmează a fi dezbătut proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

În proiectul ordinii de zi a sesiunii extraordinare mai sunt incluse proiectul Codului transportului feroviar, proiectele de lege pentru ratificarea Acordului de modificare și de reformulare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții privind infrastructura feroviară și parcul de material rulant ale Republicii Moldova și privind atragerea de către Guvernul Republicii Moldova a unor împrumuturi de stat externe din partea Fondului Monetar Internațional.

Deputații urmează să examineze, de asemenea, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor științifice.

În proiectul ordinii de zi propus de Biroul permanent mai figurează proiectul pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură;  proiectul de modificare a Codului muncii și Legii cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj; proiectul de lege privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcțiile de membri în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor; proiectul de modificare a Legii cu privire la energia electrică.

De asemenea, se propune examinarea a două proiecte de hotărâre – privind desemnarea a doi membri și vicepreședinți ai Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: