(LIVE TEXT) Partidul „ȘOR” organizează un nou protest în capitală, dar fără Marina Tauber
Full Article 3 minutes read

(LIVE TEXT) Partidul „ȘOR” organizează un nou protest în capitală, dar fără Marina Tauber

„Mișcarea pentru Popor”, din care face parte inclusiv Partidul „ȘOR”, organizează, pe 7 mai, un nou protest în centrul capitalei. Manifestanții cer demisia președintei Maia Sandu și organizarea alegerilor anticipate. De la acțiune lipsește deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, reținută pe 1 mai și plasată în arest la domiciliu pentru 20 de zile. În acest context, poliția a informat că se va afla la datorie prioritar pentru siguranța cetățenilor, asigurarea ordinii și securității publice, circulației rutiere și bunei desfășurări a evenimentului. 

UPDATE 14:30 Protestul s-a încheiat. Liderii politici au dat citire unei rezoluții. Contraprotestatarii petrec mulțimea în huiduieli.

UPDATE 14:10 Polițiștii au depistat obiecte interzise asupra unui minor.

UPDATE 14:06 Imagini cu drona de la protest.

UPDATE 13:48 Polițiști au depistat asupra unor participanți la întrunire substanțe inflamabile, cu care protestatarii intenționau, potrivit declarațiilor acestora, să incendieze anumite obiecte.

UPDATE 13:44 În timpul streamului, un protestatar a aruncat intenționat cu drapelul în reporterul NM Denis Borșevici. Telefonul de pe care se difuza transmisiunea a căzut jos.

UPDATE 13:39 Drapelele galbene, asociate cu PAS, au fost aruncate jos în fața Parlamentului, ca mesaj al „atitudinii cetățenilor față de conducerea țării”.
UPDATE 13:36 Circulația transportului public pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt, de la str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni – M. Viteazul, a fost sistată din cauza protestului anunțat.

Troleibuzele au fost redirecționate:

Rutele nr. 1, 4, 5, 8, 22 și 34 spre Botanica – pe A. Șciusev- str. București;

Rutele nr. 1, 5, 8, 22 și 34 spre Buiucani – pe bd. Stefan cel Mare și Sfant – str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni- str. București- A. Șciusev- M. Viteazul  – str. Columna și in continuare pe traseul stabilit.

UPDATE 13:33 Oamenii scandează „Jos Maia Sandu”.

UPDATE 13:13 Oamenii legii informează că 27 de persoane cu comportament suspect au fost conduse la sediile Poliției pentru identificare și documentare, 4 dintre acestea au recunoscut că au venit la întrunire pentru a fi remunerate.

UPDATE 13:03 La protest participă trei partide de opoziție. Activita Maia Laguta este în fruntea coloanei care se îndreaptă dinspre Universitatea de Medicină.

UPDATE 13:00 În localitatea Măgdăcești din raionul Criuleni s-a produs un accident rutier, în care a fost implicat un microbuz care transporta 20 de participanți la întrunirea din capitală. Poliția se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Victime nu sunt.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută pe 1 mai, la Aeroportul Internațional Chișinău. Deputata planifica să plece în Israel. Procuratura Anticorupție declara că la baza reținerii „a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei”.

Pe 2 mai, Marina Tauber a fost plasată în arest la domiciliu pentru următoarele 20 de zile.

Ultimul protest al Mișcării a fost pe 28 februarie. Manifestația a transformat centrul capitalei într-un focar de tensiuni. În același timp, la intrarea în oraș au fost oprite mai multe autocare și microbuze care transportau persoane doritoare de a se alătura manifestației. Poliția declara că multe dintre mijloacele auto nu întruneau condițiile tehnice și reprezentau un pericol pentru pasageri. De cealaltă parte, organizatorii mitingului acuzau poliția și implicit guvernarea că ar fi blocat intenționat accesul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: