(VIDEO) „Pietonii au dreptul la viață”. Flashmob organizat în fața Primăriei Chișinău
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Pietonii au dreptul la viață”. Flashmob organizat în fața Primăriei Chișinău

Mai mulți activiști civici au organizat pe 17 ianuarie un flashmob cu genericul „Pietonii au dreptul la viața!” în fața Primăriei Municipiului Chișinău. Aceștia au cerut autorităților implementarea măsurilor și strategiilor, care previn accidentele rutiere mortale.

„De la începutul acestui an avem zilnic accidente rutiere în care sunt implicați pietoni. Ceea ce se întâmplă ne pune în gardă pentru că ne temem de siguranța noastră și a copiilor noștri. Este pericol pe trecerile de pietoni unde sunt semafoare, dar și mai mare pericol pe trecerile de pietoni din regiunile instituțiilor de învățământ unde nu este semafor sau semaforul nu este funcțional”, a declarat unul din activiștii civici.

Activiștii solicită autorităților să asigure trecerile de pietoni cu polițiști în orele de vârf și să marcheze zebrele în culorile alb și roșu.

Deocamdată, nici autoritățile publice centrale, dar nici Primăria Chișinău nu a a ieșit cu o reacție în acest sens.

Amintim că anterior polițiștii au solicitat pietonilor să traverseze carosabilul doar prin locurile special amenajate și după ce s-au asigurat temeinic că șoferii le-au înțeles intenția.

„Suntem la datorie și monitorizăm siguranța ta, însă te îndemnăm să fii responsabil”, se arată în comunicatul emis de IGP.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: