Secretarul general al ONU: Moldova este în prima linie de păstrare a păcii și stabilității în lume
Full Article 2 minutes read

Secretarul general al ONU: Moldova este în prima linie de păstrare a păcii și stabilității în lume

António Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), efectuează o vizită în țara noastră în perioada 9-10 mai. În cadrul unor declarații de presă alături de Natalia Gavrilița, oficialul internațional a spus că este foarte important ca Republica Moldova să-și păstreze integritatea teritorială. Totodată, reprezentantul ONU a menționat că țara noastră este în prima linie de păstrare a păcii și stabilității în lume – „cu războiul atât de aproape”.

„Sunt aici pentru a mulțumi Republicii Moldova pentru deschiderea caselor, sufletelor și inimii pentru refugiați. Moldova necesită și merită o susținere masivă. (…) ONU și-a asumat să susțină nu doar oamenii din Ucraina, ci și pe cei din Republica Moldova”, a spus António Guterres.

Oficialul a mai declarat că „Moldova are nevoie de pace pentru dinamica schimbărilor regionale”.

„Moldova este în prima linie de păstrare a păcii și stabilității în lume, cu războiul atât de aproape. (…) Este absolut esențial ca să fie păstrată integritatea teritorială a Republicii Moldova. Poziția noastră în acest sens este foarte clară”, a menționat secretarul general al ONU.

Oficialul a fost întrebat dacă planifică să mai meargă într-o țară care a primit refugiați din Ucraina. „Eu nu planific să merg în fiecare țară care găzduiește refugiați. Moldova este o țară mică, cu o economie mică, cu toate problemele. Pentru mine vizita în Republica Moldova este ceva obligatoriu, pentru că țara este mult afectată de război”, a menționat el.

Întrebat de ce a ales să vină astăzi în Republica Moldova, António Guterres a declarat: „Vizita mea, de 9 mai, a fost o pură coincidență”, a conchis oficialul.

De menționat că Maia Sandu urma să aibă o întrevedere cu oficialul străin, după care ambii trebuiau să ofere declarații de presă. Însă în dimineața zilei de 9 mai, Președinția Republicii Moldova a anunțat că șefa statului anulează întrevederea cu secretarul general al ONU, precum și conferința comună, din motive de sănătate.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: