(VIDEO) „Noi susținem nu doar prin cuvinte”. Charles Michel promite un pachet de sprijin pentru Moldova până în vară
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) „Noi susținem nu doar prin cuvinte”. Charles Michel promite un pachet de sprijin pentru Moldova până în vară

Până în vară, Uniunea Europeană va prezenta un nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova. Cel puțin asta promite președintele Consiliului European, Charles Michel. Totodată, oficialul informează că de la izbucnirea războiului, Moldovei i s-a oferit circa un miliard de euro.

Charles Michel se află pe 28 martie într-o vizită de lucru la Chișinău. Oficialul s-a întâlnit cu președintele Republicii Moldova Maia Sandu și au susțin o conferință de presă comună.

„Uniunea Europeană este solidară în totalmente în această perioadă cu Republica Moldova. Întra-adevăr nu sunteți siguri. Noi am mobilizat peste un miliard de euro pentru Republica Moldova și rezilența acesteia. Noi susținem nu doar prin cuvinte, dar și cu sprijin complet. Suntem gata să facem și mai mult. La ultima ședință pe care am avut-o, cele 27 state membre au decis să-și exprime încă o dată solidaritatea cu poporul Republicii Moldova și au solicitat Comisiei Europene să prezinte un pachet de sprijin pentru țara dumnevoastră până în vară”, anunță președintele Consiliului UE.

 

Totodată, Charles Michel se va întâlni și cu premierul Dorin Recean, dar și cu Președintele Parlamentului Igor Grosu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: