VIDEO Procurorii fac declarații oficiale despre dosarul penal în care este vizat Igor Dodon
Full Article 2 minutes read

VIDEO Procurorii fac declarații oficiale despre dosarul penal în care este vizat Igor Dodon

Procurorii au organizat o conferință de presă pentru a răspunde la întrebările presei cu privire la dosarul penal în care este vizat fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon. Potrivit oamenilor legii, acesta este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Briefingul este susținut de procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov și procurorii de caz, Petru Iarmaliuc.

„Bunurile și banii utilizați la comitere infracțiunii depășesc zeci de milioane de lei”, a precizat procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Elena Cazacov.

Amintim că fostul președinte al țării Igor Dodon este cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Procurorul general interimar Dumitru Robu a precizat pentru NM că nu poate confirma informația privind reținerea lui Igor Dodon.

PSRM a organizat un protest în fața Parlamentului. Ei susțin că descinderile ar fi „un cadou” pentru președinta țării Maia Sandu, care împlinește astăzi 50 de ani. Președinția a menționat pentru NM că nu comentează declarațiile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Contactați de NM, reprezentanții partidului de guvernare au declarat: „PAS pledează pentru o justiție care să-și facă treaba, iar cei vinovați de corupție, capturare a statului, sărăcire a populației să fie trași la răspundere”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: