VIDEO Protest în fața guvernului în legătură cu intenția Ministerului Educației de a nu prelungi contractul de arendă a spațiului din Muzeul Zemstvei
Full Article 2 minutes read

VIDEO Protest în fața guvernului în legătură cu intenția Ministerului Educației de a nu prelungi contractul de arendă a spațiului din Muzeul Zemstvei

Mișcarea Occupy Guguță, centrul cultural Art-Labyrinth și ale câteva organizații au protestat în fața clădirii guvernului, astăzi, 31 ianuarie. Aceștia și-au manifestat dezacordul față de decizia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de a nu prelungi contractul de arendă a Muzeului Zemstvei, acolo unde aceștia își desfășoară activitatea. 

Protestatarii bătut în tobe, iar mulți dintre ei au venit cu afișele cu inscripția „Lasă loc pentru artă”. De asemenea, aceștia au improvizat și o expoziție de tablouri.

Mai mult, activiștii urmează să organizeze și mâine o acțiune de protest. Aceștia vor porni de la Muzeul Zemstvei și vor merge până în alt capăt al bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Протест активистов из Art-Labyrinth и OccupyGuguta против того, что минкульт не продливает организациям контракт аренды помещений в Музее земств. Активисты арендовали эти помещения с 2012 года и утверждают, что теперь им некуда идти.

Geplaatst door NewsMaker.md op Vrijdag 31 januari 2020

Menționăm că Muzeul Zemstvei de pe strada Șciusev din capitală ar putea fi închis. Despre acest lucru a anunțat mișcarea Occupy Guguță, într-o postare pe Facebook, miercuri, 29 ianuarie. Potrivit acestora, „pe 23 ianuarie 2020, după trei vizite de control neanunțate, efectuate de conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală (care administrează clădirea), Art-Labyrinth a primit avizul de evacuare a clădirii până pe 3 februarie 2020, fără să se invoce un motiv argumentat”.

În Muzeul Zemstvei își desfășoară activitatea peste 20 organizații și inițiative, printre care se numără Art-Labyrinth (muzică, artă), Oberliht (artă și spațiu public), Rhythms of Resistance Chișinău (activism civic), Centrul de Urbanism (arhitectură și urbanism), Teatru-spălătorie (teatru politic), Azart – Centru de Proiecte Culturale (arte performative), Moldox (film), Art Platforma (fotografie) și altele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: