LIVE Protest în fața guvernului Republicii Moldova. Clădirea este înconjurată de poliție
Full Article 2 minutes read

LIVE Protest în fața guvernului Republicii Moldova. Clădirea este înconjurată de poliție

Câteva sute de manifestanți au inițiat luni, 2 martie, un protest în fața guvernului. Printre aceștia sunt veterani ai conflictului armat de la Nistru. Aceștia s-au apropiat de clădirea executivului și solicită să intre. 

Protestatarii strigă „demisia”, „hoții”, „noi suntem poporul, Dodon e trădătorul”, „PD-PSRM – ciuma roșie” și „Chicu la gunoi, cu tot cu Ciocoi”. Protestatarii îndeamnă conaționalii din toate raioanele să vină la Chișinău și să se alăture protestului.

Update (11.40) Corespondentul NM transmite LIVE de la fața locului. 

Ветераны войны на Днестре требуют отставки правительства Кику. Стрим NM.

Geplaatst door NewsMaker.md op Maandag 2 maart 2020

Update (11:39) Manifestanții au spart un geam de la parterul clădirii guvernului.

Ușa Guvernului, spartă cu buzduganul. Protestul veteranilor războiului de pe Nistru

Protestul veteranilor de război din PMAN continuă deja de două ore. S-a dat citire unei declarații cu o serie de cerințe, în special, ce vizează retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. În momentul în care voiau să depună petiția în adresa Guvernului, oamenii legii au încercat să-i oprească pe protestatari. Pe unul dintre ei l-a enervat asta. Avea un buzdugan în mână cu care a spart ușa de sticlă a Casei Guvernului. https://bit.ly/38dlIYC

Geplaatst door realitatea.md op Maandag 2 maart 2020

Update (11:25) Într-o transmisiune LIVE pe Facebook, unul dintre manifestanți a îndemnat oamenii să vină în Piața Marii Adunări Naționale cu mâncare, apă și corturi. Protestatarii amenință că vor rămâne în piață până la demisia președintelui Igor Dodon.

Geplaatst door Eșanu Valentin op Maandag 2 maart 2020

LIVE Protest în fața guvernului Republicii Moldova. Clădirea este înconjurată de poliție LIVE Protest în fața guvernului Republicii Moldova. Clădirea este înconjurată de poliție LIVE Protest în fața guvernului Republicii Moldova. Clădirea este înconjurată de poliție LIVE Protest în fața guvernului Republicii Moldova. Clădirea este înconjurată de poliție

Amintim că duminică, 1 martie, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc un protest la care au participat ex-parlamentarul și unul dintre semnatarii declarației de independență, Andrei Baștovoi, dar și omul de afaceri Valentin Eşanu.

Membrii grupului coordonator al acțiunii de protest au declarat că mișcarea lansată în cadrul acțiunii de protest are drept scop să unifice societatea civilă pentru a supraveghea procesului politic din țară. Ei au mai spus că această mișcare nu este una politică și nici nu se va transforma în partid politic.

Într-o rezoluție votată de protestatari, aceștia cer demisia guvernului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, demisia Consiliului Audiovizualului, precum și consolidarea unei societăți civile reale, care să efectueze un control eficient asupra activității organelor de stat – guvern, parlament, televiziunea publică, organele de drept etc.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: