VIDEO Protest la Comrat: oamenii, nemulțumiți de creșterea prețurilor 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Protest la Comrat: oamenii, nemulțumiți de creșterea prețurilor 

La Comrat a avut loc un protest, pe 17 iulie. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și arăta dezacordul cu privire la creșterea prețurilor din ultima perioadă. Publicația Nokta a transmis live evenimentul. Unul dintre organizatori, Mihail Vlah, directorul consiliului de monitorizare al companiei publice Teleradio Găgăuzia a spus că manifestații în acest sens au avut loc și în alte localități din Găgăuzia. 

„Nu rămâneți în casă oameni buni, chemați-vă și vecinii”, a spus un manifestant.

La fel, protestatarii au enumerat produsele și prețurilor lor, menționând că au fost majorate substanțial în ultimul timp. Totodată, unul din manifestanți s-a arătat nemulțumit că „conducerea țării nu a mers în Rusia pentru a negocia prețul la gaz”.

„Jos Maia Sandu” „Jos Guvernul Gavrilița”, „Rusia, Rusia”, au scandat manifestanții.

„Trebuie să ieșim în fiecare duminică în stradă pentru ca autoritățile Republicii Moldova să ne audă”, a spus un protestatar.

La final, protestatarii au adoptat o rezoluție care, potrivit organizatorilor evenimentului, va fi transmisă Maiei Sandu și Nataliei Gavrilița. În rezoluție, protestatarii au cerut conducerii Moldovei să „revoce guvernul incompetent”, să restabilească relațiile cu țările CSI, să reînnoiască urgent contractul cu Gazprom „în condiții favorabile” și să anuleze taxele vamale și TVA la carburanți.

Duminica viitoare va organizat un alt protest la Comrat, au anunțat reprezentanții evenimentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: