VIDEO Protest la Comrat: oamenii, nemulțumiți de creșterea prețurilor 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Protest la Comrat: oamenii, nemulțumiți de creșterea prețurilor 

La Comrat a avut loc un protest, pe 17 iulie. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și arăta dezacordul cu privire la creșterea prețurilor din ultima perioadă. Publicația Nokta a transmis live evenimentul. Unul dintre organizatori, Mihail Vlah, directorul consiliului de monitorizare al companiei publice Teleradio Găgăuzia a spus că manifestații în acest sens au avut loc și în alte localități din Găgăuzia. 

„Nu rămâneți în casă oameni buni, chemați-vă și vecinii”, a spus un manifestant.

La fel, protestatarii au enumerat produsele și prețurilor lor, menționând că au fost majorate substanțial în ultimul timp. Totodată, unul din manifestanți s-a arătat nemulțumit că „conducerea țării nu a mers în Rusia pentru a negocia prețul la gaz”.

„Jos Maia Sandu” „Jos Guvernul Gavrilița”, „Rusia, Rusia”, au scandat manifestanții.

„Trebuie să ieșim în fiecare duminică în stradă pentru ca autoritățile Republicii Moldova să ne audă”, a spus un protestatar.

La final, protestatarii au adoptat o rezoluție care, potrivit organizatorilor evenimentului, va fi transmisă Maiei Sandu și Nataliei Gavrilița. În rezoluție, protestatarii au cerut conducerii Moldovei să „revoce guvernul incompetent”, să restabilească relațiile cu țările CSI, să reînnoiască urgent contractul cu Gazprom „în condiții favorabile” și să anuleze taxele vamale și TVA la carburanți.

Duminica viitoare va organizat un alt protest la Comrat, au anunțat reprezentanții evenimentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: