(LIVE) Ședința plenară a Parlamentului. Principalele proiecte pe care le vor examina deputații
Full Article 2 minutes read

(LIVE) Ședința plenară a Parlamentului. Principalele proiecte pe care le vor examina deputații

Deputații din Parlamentul Republicii Moldova, pe 19 mai, s-au întrunit în ședință. Biroul permanent al Legislativului a aprobat, în ședința de ieri, proiectul ordinii de zi pentru următoarele ședințe plenare.

Pe ordinea de zi se regăsesc mai multe subiecte importante, precum dezbaterea în prima lectură a proiectului de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituția Republicii Moldova. Este vorba de inițiativa deputaților PAS cu privire la anularea imunității parlamentare a deputaților pentru acte de corupție.

De asemenea, în prima lectură vor fi supuse dezbaterilor proiectele de modificare a Legii cu privire la filantropie și sponsorizare, a Legii privind societățile cu răspundere limitată și Legii privind piața de capital, a Legii privind contractele de credit pentru consumatori și Codului civil, precum și proiectul legii zootehniei.

Mai multe proiecte de lege urmează a fi aprobate în lectură finală: proiectul de lege privind identificarea electronică și serviciile de încredere; proiectul de lege pentru modificarea Legii privind Comisia Națională a Pieței Financiare; proiectul de modificare a Legii privind activitatea sanitară veterinară, precum și proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație.

Deputații vor examina mai multe proiecte de hotărâre – privind modificarea Registrului monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, privind numirea în funcție de membru al Curții de Conturi, privind încetarea mandatului de consilier al Agenției Naționale pentru soluționarea Contestațiilor în urma demisiei și respectiv numirea în funcție de consilier pentru soluționarea contestațiilor.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: