LIVE Simpatizanții lui Șor protestează, troleibuzele sunt redirecționate. NewsMaker discută cu manifestanții
Full Article 2 minutes read

LIVE Simpatizanții lui Șor protestează, troleibuzele sunt redirecționate. NewsMaker discută cu manifestanții

Membrii și simpatizanții Partidului „ȘOR” au organizat pe 28 noiembrie un protest în fața Procuraturii Generale. Manifestanții au pornit în coloană de la magazinul UNIC din Chișinău. Troleibuzele care traversează bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt au fost redirecționate.

Manifestanții scandează „Jos guvernarea!”, „Noi suntem poporul” și „Jos Maia Sandu!”.

Poliția s-a mobilizat pentru a asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră, în contextul în care evenimentul are loc într-o zi de muncă, la o oră cu trafic intens pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

De menționat că, potrivit Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 42 din 13 octombrie 2022, desfășurarea întrunirilor cu blocarea benzilor de circulație, a arterelor de transport sau a căilor de acces și evacuare către instituțiile publice în zilele lucrătoare sunt interzise.

 

În legătură cu acțiunea de protest din 28 Noiembrie, în municipiul Chișinău este sistată circulația troleibuzelor pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt.

Troleibuzele sunt redirecționate după cum urmează:

Rutele nr. 1, 4, 5, 8, 22, 30, 31 și 34 spre Buiucani- pe strada București
spre Botanica – pe strada București

Ruta nr. 2 – pe str P.Halippa – Ismail – în continuare pe traseu;Ruta nr. 36 – pe str. Puskin – Bucuresti – Ismail – în continuare pe traseu.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, în primă instanță, la șapte ani și șase luni de închisoare, pentru spălare de bani și cauzarea de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere în același dosar „Jaful secolului”. În 2019, odată cu plecarea de la guvernare a Partidului Democrat, Șor a părăsit Republica Moldova. Momentan, acesta s-ar afla în Israel, de unde își păstrează mandatul de deputat și organizează proteste, la care intervine prin intervenții video.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: